Cykelhandler Hans Henriksen kan ikke længere køre cykel som følge af mén fra røveriet. Arkivfoto fra 2018, et år efter overfaldet: Dan Møller

Julefrokost i 00’erne kan spille nøglerolle ved bestialsk røveri mod cykelhandler

RETSSAG. En af de anklagede for røveriet mod cykelhandler Hans Henriksen på Østerbrogade for to år siden var kollega til cykelhandlerens samlever i et rengøringsfirma. Han mistænkes for at være bagmanden.

RØVERI: En mand er dømt, og to er i disse dage på anklagebænken tiltalt for røveriet mod cykelhandler Hans Henriksen på Østerbrogade 27. februar 2017.

Ved hjemmerøveriet blev Hans Henriksen flere gange stukket med kniv, og der blev derudover blandt andet hoppet på hans hals.

En 18-årig mand er tidligere idømt syv års fængsel for hjemmerøveri og drabsforsøg. Efterfølgende skal han udvises af Danmark.

En 31-årig mand er på anklagebænken tiltalt som den anden medvirkende ved røveriet og drabsforsøget, mens en 46-årig mand er tiltalt for at være bagmanden bag røveriet, men var ikke selv til stede i lejligheden.

Læs også: Ny anholdelse i sagen om groft røveri og drabsforsøg på cykelhandler

Julefrokost i hjemmet

Den 46-årige er den eneste af de tre, som umiddelbart har haft kendskab til cykelhandleren, selvom de to mænd tilsyneladende aldrig har haft en samtale.

Ved retsmødet i denne uge kom det frem, at den tiltalte var chauffør i et rengøringsfirma, hvor Hans Henriksens samlever var ansat i 00’erne.

Hun havde ikke så meget med ham at gøre i firmaet, men hun var nær kollega med den 46-åriges kone, da de begge gjorde rent i firmaets regi.

Læs også: 17-årig ville slå cykelhandler ihjel

Hans Henriksens samlever fortalte i retten, at hun havde haft den kvindelige kollega på besøg til en privat julefrokost, hvor de var en lille gruppe kvinder samt et barn, der mødtes, men uden cykelhandleren selv da han ikke var hjemme.

Det fandt sted for mere end ti år siden, hvilket årstal præcis kunne hun ikke huske.

»Jeg kan huske, at jeg tog hensyn til, at hun som muslim ikke spiser svinekød og lavede fiskefrikadeller til hende,« fortalte hun.

Ved besøget kan kvinden have observeret, at der var værdiskab og flere værdigenstande i hjemmet.

En viden hun bevidst eller ubevidst kan have fortalt videre til sin mand, som mange år senere nu er tiltalt for at være bagmanden for røveriet i hjemmet.

Kan ikke huske

Samleveren til den 46-årige mand ville over for retten ikke afvise, at hun har været i cykelhandlerens hjem til en julefrokost.

»Jeg kan ikke huske, om jeg har været hos hende. Jeg kan huske, at jeg var til nogle julefrokoster, men hvor det var, kan jeg ikke huske,« sagde hun, men nævnte samtidig, at hun kun kunne huske, at hun havde været til julefrokoster i rengøringsfirmaets regi med høj musik og en masse mennesker.

Hun afviste, at hun skulle have vidst noget omkring cykelhandlerens økonomi og værdigenstande i hjemmet. Det var ikke noget, at de som kollegaer talte om.

Og hun fastslog, at hun aldrig talte med sin mand om sine kollegaers liv.

»Jeg har ikke snakket om hende til min mand,« sagde hun.

Gæld og mange telefoner

Den anklagede 46-årige mand har ifølge anklagemyndigheden en gæld på 99.000 kroner, derudover blev der fundet en del telefoner og sim-kort i hans hjem, da han blev anholdt.

Konen sagde, at hun og manden lever hver deres liv, og hun ikke har kendskab til gælden.

Læs også: Gerningsmand til cykelhandler-røveri udleveres til Danmark

De mange telefoner og sim-kort forklarer hun med, at deres tre børn tit har skiftet telefon og sim-kort, hvor de blandt andet har fået nye kort gratis fra grønthandlere.

Cykelhandler kan ikke cykle

Cykelhandleren Hans Henriksen blev også afhørt, akkurat som han har været før.

Han fortalte, hvordan han blev overrumplet af to maskerede mænd uden for hans hoveddør, da han var på vej ned til at åbne cykelforretningen ved otte-tiden.

Undervejs under det bestialske røveri hørte han, at den ene røver flere gange råbte til den anden:

»Slå ham ihjel«.

Cykelhandleren har bevaret sin slagfærdighed, men han har mange mén efter overfaldet, både når det gælder om at spise, vejrtrækning og balanceevne.

»Cykelhandleren kan ikke længere selv køre cykel,« som han selv formulerede det.

Retsmøderne fortsætter i disse uger.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

København hædrer smukt byggeri: Her er de nominerede til publikumsprisen

HOFOR ser på mulighed for nye havvindmølleparker i Øresund