Der var mange forbi og hilse på Carlo Mølgaard i Fælledklubhuset. Foto: Martin Sørensen

100-årig blev hædret i fodboldklub i Fælledparken

Carlo Mølgaard har været medlem af Handelstandens Boldklub (HB), siden han var 14 år. Forleden blev han hædret i klubhuset i Fælledparken.

LOYAL: »Har I sørget for raslebæger?« lød det fra 100 års fødselaren Carlo Mølgaard, da han ankom til lokalerne i Fælledklubhuset, hvor Handelsstandens Boldklub (HB) hædrede ham.

»Nu kender vi dig igen, Carlo,« lød det fra gæsterne.

»Det er første gang, at vi har oplevet en 100 årig i vores klubs historie,« fortalte formand Lars Korsgaard.

Bolden i søen

Der var pyntet med flag, og mange gæster var forbi for at hædre Carlo Mølgaard, som har været medlem af HB i omkring 86 år, siden han i sin barndom på Østerbro blev meldt ind i klubben, som også dengang holdt til i Fælledparken.

»Jeg kan huske, at bolden røg i søen i Fælledparken, og en af spillerne var ude at hente den,« nævnte han omkring en af barndomoplevelserne i HB.

Han nåede blandt andet at blive københavnsk ynglingemester med klubben i 1935-36, oplyser Hans Jacobsen, der er HB’s førende historiker og statistiker og selv medlem gennem 60 år.

Carlo Mølgaard blev voksen og fik job som manufaktursælger og flyttede fra Østerbro og fik familie.

Han har boet mange år på Amager, hvor han bor på plejecenter Peder Lykke Centret den dag i dag. Men kærligheden og loyaliteten mod HB har varet ved.

Hurra, hurra, hurra, HB

Han kom jævnligt i klubben indtil 90 års alderen, hvor han fast så førsteholdets kamp og er blevet ved med at være passivt medlem, også efter han er blevet svært til bens på sine gamle dage.

Selvom han i mange år ikke selv har spillet fodbold, har han været en drivkraft og kulturbærer i klubbens sociale liv.

»Det er rart at se, at vi har et medlem, som bliver ved med at støtte klubben. Det sætter vi stor pris på,« sagde formand Lars Korsgaard, inden der blev råbt:

»Hurra, hurra, hurra, HB!«

Samtidig med Gunnar Nu

HB deler fælledklubhuset med fire andre fodboldklubber: Heimdal, Viktoria og Østerbro IF. Klubhuset i Fælledparken stod færdigt i 2011 og afløste klubfaciliteter i den gamle tribune i Parken, som blev revet ned i 2008.

Blandt HB’s prominente medlemmer i gamle dage var i øvrigt den legendariske sportsjournalist Gunnar »Nu« Hansen. Han var 13-14 år ældre end Carlo Mølgaard, som dermed var i klubben samtidig med ham og også kan huske ham.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

CPH:DOX kommer for første gang til Vanløse

Ny kollektion: Ung designer indtager villa