Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling vil give pårørende til plejehjemsbeboere mulighed for at følge med i hverdagen på plejehjemmet med en app. Arkivfoto: Martin Sørensen

App til pårørende: Følg med i livet på plejehjemmet

Sundheds- og omsorgsborgmester vil lade pårørende til plejehjemsbeboere følge med i hverdagen på plejehjemmet via en app.

I fremtiden skal pårørende til beboere på plejehjem kunne følge bedre med i hverdagen på plejehjemmet og kommunikere med personalet via en pårørende-app.

Sådan lyder et forslag fra sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Borgmesteren håber, at kunne finde penge til initiativet, når forhandlingerne om overførselssagen indledes i dag, mandag. Det er her, hvor partierne i Københavns Kommune forhandler om de overskydende midler fra sidste års budget.

I dag er kommunikationen mellem pårørende og plejehjem spredt ud over mange forskellige kanaler. Det kan være enormt svært at navigere i og i værste fald føre til, at vigtig information går tabt, mener borgmesteren, som med appen vil give pårørende bedre mulighed for at få et indblik i hverdagen på plejehjemmet.

»Langt de fleste af os har i dag en smartphone, og vi er vant til at kommunikere med alt lige fra banken til vores børns daginstitution fra denne. Derfor er det også helt naturligt, at vi samler kommunikationen mellem den pårørende og plejehjemmet i en app, så vi gør dialogen nem for begge parter,« siger Sisse Marie Welling i en pressemeddelelse.

Erfaring fra børneinstitutioner

I dag har forældre i Københavns Kommune mulighed for at følge med i deres barns hverdag via appen KbhForældre. Den giver blandt andet forældrene mulighed for at læse relevant information fra personalet, se billeder fra dagen og hvornår deres barn har sovet til middag. Omvendt kan forældrene registrere ferie, sygdom og andet direkte i appen.

»Jeg har selv en datter, der går i vuggestue i København, og jeg synes, at det er enormt trygt, at jeg bare kan åbne en app, og så ved jeg, at al information fra vuggestuen er derinde. Og hvis min mor eller far boede på et af byens plejehjem, ville jeg da klart foretrække en tilsvarende løsning,« siger sundheds- og omsorgsborgmesteren.

Overførselssagen forventes at være forhandlet på plads i løbet af denne uge.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det er for børn: Morfar er bare den bedste

Efterlyst for togoverfald har meldt sig selv