Vild med dans opføres på Østre Gasværk til februar. Foto: Miklos Szabo

Verdenspremiere: Gigantisk tv-succes opføres på Østre Gasværk

I teatret: Et globalt tv-hit bliver nu til en original, dansk musical. Over hele verden har Vild med dans samlet millioner af tv-seere sæson efter sæson.

Også i Danmark har underholdningsshowet haft godt fat i danskerne med indtil videre 15 populære sæsoner på TV2.

Nu har Østre Gasværk Teater helt sensationelt sikret sig rettighederne hos BBC til at skabe verdenspremieren på ’Vild med dans – The musical’, oplyser teatret i en pressemeddeleelse. Forestillingen får premiere 22. februar 2020. Billetsalget er startet i dag klokken 10.15.

Nyt liv under kuplen

På Østre Gasværk Teater er der både stolthed og glæde over udsigten til at skulle udvikle og skabe en original ny musical baseret på et globalt underholdningsshow.

Emmet Feigenberg, direktør for Østre Gasværk Teater, udtaler i en pressemeddelelse:

»Jeg er stolt af, at Østre Gasværk Teater bliver det første teater i verden, som lader Vild med dans folde sig ud på scenen – som musical med drama, musik og masser af dans. Jeg glæder mig til at give TV-succesen et helt nyt liv under Østre Gasværks kuppel, hvor der venter publikum én af sæsonens helt store oplevelser.«

Teatret oplyser, at de har været i tæt dialog med Storbritanniens største nyhedskanal BBC for helt eksklusivt at kunne få rettighederne til at skabe verdenspremieren på ’Vild med dans – The Musical’.

I forestillingen møder vi helt almindelige mennesker med håb, drømme og en længsel efter et andet liv.

De får for første gang lov til at medvirke i Vild med dans i stedet for kendisser. Vi møder tre almindelige danskere, der igennem dansen får færten af, hvad livet egentlig går ud på.

TV-deltagere er med

Forestillingens tre dansende par spilles af Vild med dans-vinderen (sæson 13), Morten Kjeldgaard, der danner par med skuespiller Lise Kofoed i rollen som Maiken. Den seneste sæsons Vild med dans-vinder, Asta Björk, skal i musicalen danse med skuespiller og Cirkus-revystjerne Niels Ellegaard.

Musicalens sidste par udgøres af Michael Olesen, der har danset hele 12 sæsoner af Vild med dans, og Julie Agnete Vang i rollen som Christina.

I rollen som TV-showets værtinde kan publikum glæde sig til at opleve humørbomben Mille Gori – bedre kendt som Motor Mille. Mille er vært i en række af DR’s børneprogrammer og har sit eget program som den motorglade Motor Mille.

Bendix og Thorsen

I de øvrige roller ses bl.a. Camilla Bendix og skuespiller Troels Thorsen som regissøren, der giver deltagerne med- og modspil på gulvet.

’Vild med dans – The Musical’ er udviklet og produceret af Østre Gasværk Teater, som i denne sæson har lagt kuppel og scene til forestillingerne Pelle Erobreren, Erasmus Montanus og den aktuelle Shakespeare in Love.

Musicalen instrueres af Rolf Heim, og manuskriptet leveres af Reumert-vinderen Thomas Markmann, der senest var aktuel med Drengen der ville være vægtløs (2018).

Karin Betz står for forestillingens scenografi og kostumer, koreograf Peter Friis skaber de mange dansetrin, og i spidsen for orkestret svinger kapelmester Mikkel Gomard taktstokken.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Godt nyt for unge læseheste: Bibliotek får etage kun for børn

Flere år med metrobyggeri: Info-møde ved Ny Ellebjerg