Foto: The Krane

The Krane med i kampen om fornem pris

RENOVERING: På en af Nordhavns yderste moler, hvor industri møder natur, står Østerbros gamle kullossekran. Området er råt – med Svanemølleværket i ryggen og udsigt over havet giver The Krane et helt nyt indblik i Københavns industriområde.

Kranen er for længst hørt op med at løfte og distribuere kul. Efter renoveringen huser den nu mødelokale, spa og et mikro-hotel. For at komme op i The Krane bliver en ståltrappe som en vindebro hejst ned, hvorefter den besøgende bevæger sig opad i konstruktionen og får muligheden for at gå på opdagelse. The Krane er et forbilledligt eksempel på, at det er muligt både at tænke nyt og bevare den danske industriarv.

Derfor er The Krane med i konkurrencen om at vinde RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2019, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

Prisen handler ikke kun om godt håndværk. De renoverede bygninger skal også være funktionelle og opleves positivt af brugerne for at komme i betragtning samtidig med at de er med til at sikre en form for bæredygtighed og lokal forankring.

Vinderen af RENOVER prisen kåres ved en prisfest i København i september. Du kan læse mere om projektet og de andre nominerede på www.renover.dk. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Flere har over 50 kilometer på job: Folk på Frederiksberg pendler mere

250.000 kroner: Donation sikrer nyt gårdmiljø til Nørrebro United