Foto: Peter Fischer-Møller

Biskop fortæller om grøn kirke

Foredrag: Onsdag 8. maj, klokken 14, kan du komme til foredrag ved biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller i Sions Kirke, Østerbrogade 192, når han stiller spørgsmålet hvad er grøn kirke?

Peter Fischer-Møller holder foredrag om Grøn Kirke. Han er overbevist om, at den globale opvarmning, som er relateret til menneskelig aktivitet, og ikke mindst vores brug af fossile energikilder, er vores og den kommende generations største samfundsmæssige udfordring. Men hvad har det med kirke og kristendom at gøre?

Foredraget handler dels om, at hvordan kirker og kirkelige organisationer kan tilrettelægge deres arbejde, så der slides mindre på naturgrundlaget og bidrages mindre til den globale opvarmning, og dels om at kirken med et religiøst-poetisk sprog kan være med til at udfolde en bredere horisont i forhold til de samfunds-etiske udfordringer, vi alle står over for. Det arbejdes der med i Danske Kirkers Råd (www.gronkirke.dk) og i de mere end 200 grønne kirker og kirkelige organisationer landet over.

Der er fri entré til foredraget.  nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Børge fra Olsen-Banden: Fra stjerne til misbruger og ud på den anden side

Festival: To dage med hård rock i Amager Bio