Efter flere konkurrencer rundt om i landet er 19-årige Mathilde Børch fra Vibenhus Gymnasium udtaget til OL i geografi. Foto: PR foto

Geografitalent fra Vibenshus Gymnasium skal til OL i Kina

OL: Den 19-årige gymnasieelev Mathilde Børch går til dagligt på Vibenshus Gymnasium. Udover at se frem til at blive student til sommer kan hun også glæde sig til en tur til OL i geografi i Hong Kong. Gymnasieeleven er nemlig blevet udtaget til det danske geografi-landshold ved et arrangement på DTU. Holdet skal dyste til sommer mod hold fra andre lande.

Vil forske i geografi

Mathilde Børch har altid interesseret sig for geografifaget. Til dagligt er hun også på Geografilinjen på Vibenshus Gymnasium, hvor hun har geografi på højt niveau.

Hun har haft gode undervisere i faget i løbet af hele sin skoletid, og det har nok motiveret hende mest i sidste ende. »Jeg er altid blevet inspireret af mine lærere, så jeg vil gerne være forsker inden for geografi og geologi, så jeg kan videreformidle viden til andre,« fortæller gymnasieeleven.

Dysten er ikke drivkraften

For Mathilde Børch er det ikke konkurrencen, der driver hende. Hun bryder sig egentlig ikke om konkurrencer og eksamener:

»Jeg er faktisk ikke så glad for konkurrencer og eksamener. Normalt når jeg siger, at geografi er mit yndlingsfag, så kigger folk lidt mærkeligt på mig, så for mig handler deltagelsen mere om at møde andre unge med den samme lidt nørdede interesse,« fortæller hun.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokal bas-ekvilibrist varmer op for Princes Bass Ida

Vendt på hovedet: Unge styrer valgmøde