Østerbrogade er vejen til Middelalderbyen og Kastellet, men også vejen til drømme om et liv nord for København med en masse ovenlys og udsigt over Øresund, skriver journalist Anja Berth.
Østerbrogade er vejen til Middelalderbyen og Kastellet, men også vejen til drømme om et liv nord for København med en masse ovenlys og udsigt over Øresund, skriver journalist Anja Berth. - Foto: Martin Sørensen

Klumme: Da morgenbadet fandt sted i Øbro-Hallen og byturene blev henlagt til Park og Rytme-Hans

ØSTERBROGADE. Morgenbad i Øbro-hallen, t-birkes hos Bager Bosse og en øl på hedengangne Rytme -Hans. Østerbro Avis journalist Anja Berth ser kærligt tilbage på en ungdom på Østerbrogade.

KLUMME: Min første egen lejlighed i København var en stuelejlighed uden bad i Århusgade næsten på hjørnet af Østerbrogade. En vinteraften 1993 cyklede jeg ud for at se på den. Jeg var gennemkold og træt men blev mødt af en sød udlejer og en duft af kylling i ovnen og tændte stearinlys.

Så hyggeligt, at jeg straks skrev under på lejekontrakten uden at lægge mærke til, at der ikke var noget bad og at man skulle bakke ind på toiletter. Så hver morgen pakkede jeg min taske med badetøj og håndklæde og med en stor frakke ud over mit nattøj gik jeg søvndrukken over Østerbrogade og ind i den neo-klassicistiske Øbro-Hallen og på gode dage svømmede jeg først – de dovne dage – og dem var der mange af – nøjedes jeg med at tage bad.

Om søndagen købte jeg t-birkes og små Mathilde Kakaomælk hos Bager Bosse og min nabo – en købmand, der havde hukommelsessvigt, når det gjaldt indberetning til skat – kom ofte med varer, der i teorien var udløbet, men intet fejlede. Jeg levede derfor som en dronning, mens jeg læste og kunne byde mine venner på vilde ris og artikskokpuré.

For det meste cyklede jeg ind mod byen, når jeg kørte på Østerbrogade, men jeg drømte altid om at vende om og fortsætte nordpå, for Østerbrogade var – og er – ganske vist vejen til Middelalderbyen og Kastellet, men den er også vejen til drømme om et liv nord for København med en masse ovenlys og udsigt over Øresund. Den mand jeg skulle have, skulle være rig, og en gang imellem på natklubben på Park var drømmen ved at gå i opfyldelse. Det skete bare aldrig. Og jeg indså at jeg nok havde mere held i kærlighed på Rytme-Hans i nummer 35.

Jeg elsker Østerbrogade.

Jeg elsker, at fortovene er lidt bredere end andre steder i byen. At man kan få alt – ja, det er en kliche, men det er ikke desto mindre sandt. En kaffe til 65 kroner, en kjole på udsalg og håbet om en ny dagligstue hos Normann. Smutvej til stranden i den ydre ende, en lomme af fortiden på Trianglen og frisk luft ved søerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Danske Spil efterlyser en vinder, som har vundet næsten seks millioner kroner.

Efterlysning: Har du vundet seks Eurojackpot-millioner?

Som det kan ses på billedet, ligger kollegiet (th) tæt på Stjernen (tv). Det er tagterrassen, der kan ses cirka i midten af billedet.

Naboer overvejer at flytte på grund af larm fra nyt kollegie