Skolegården på Institut Sankt Joesph
Skolegården på Institut Sankt Joesph

En uge i skolen med verdensmål

Den katolske skole på Østerbro ved navn Institut Sankt Joseph på Dag Hammarskjölds Allé har hvert andet år en stor temauge med overskriften »Ansvar for medmennesket og verden«.

I år arbejder skolen med FN’s sytten verdensmål og ugens navn hedder “Move It!”.

De omkring 700 elever er delt ind i grupper på omkring fyrre børn på kryds og tværs af klasserne.

Børnene skal i deres gruppe prøve at finde løsninger til verdensmålet, samt indsamle penge til organisationerne “Enable for life” og “SOS børnebyerne”.

En gruppe abejder med verdensmålet: Livet på land. Her bygger børnene en skov ud af genbrugsstof, som er blevet doneret af elever og forældre. ​

Gruppen med ​Klimaindsats fik besøg af TV2’s vejrbil i skolegården. Peter Tanev, som selv er østerbroer, fra TV2 Vejret var nemlig på besøg for at fortælle gruppen om drivhuseffekt.

Den store, blå bil var parkeret foran et bænkearrangement ude i gården, hvor eleverne sad og lyttede interesseret til det spændende foredrag.

Holdet der arbejder med målet ​Afskaf fattigdom besøger “Hugs and Food”, som er Københavns Domkirkes spise- og værested for hjemløse i København.

Eleverne medbringer mad, tøj eller hygiejnesager til de hjemløse unge som fortæller om deres tilværelse. Karoline Houe Hansen og Amalie Louise Quirk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
‘Stø Brysterne’ postkortene blev lavet i samarbejde mellem Fick-Co, Oliviers & Co, Elisabeth Gierus Skincare, Reinh van Hauen, Skin Differenz og Creative Space.

Lyserød lørdag på Gammel Kongevej gav 47.000

B.93 i hvidt sejrede over

Kamp nummer 204 mellem de to klubber: B.93 vandt københavnerklassiker over Frem