Ifølge Lis Lynge er det svært at komme ud i »hjørnerne« af Østerbro, efter busdriften er blevet ændret.
Ifølge Lis Lynge er det svært at komme ud i »hjørnerne« af Østerbro, efter busdriften er blevet ændret. - Foto: Michael Paldan

Debat om busser: »Det ku‘ være så godt, men så er det faktisk skidt«

Af Lis Lynge, Amerika Plads

Man læser på flere store standere, at Cityringen forbinder tog, metro og busser sammen (i en ring), men hvad så med hjørnerne?

»Det ku’ være så godt, men så er det faktisk skidt«.

Mange har tit sagt til mig, at det bliver vel nok godt, når metroen kommer til Østerport. Nu er den så kommet og…

Jeg er pensionist og bor på Amerika Plads og havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at al buskørsel ville blive sparet væk og nedlagt.

Jeg kan for eksempel Ikke komme til min læge på Østerfælled Torv mere. Før tog jeg bus 1A og stod af lige ved torvet, hvorefter jeg bare gik over vejen og var fremme. Det samme med hjemturen.

Det har jeg ikke mulighed for mere. Jeg kan tage metroen til Trianglen (lidt over halvdelen af vejen) og må derefter gå resten.

Når jeg besøger min familie, som bor nord på, tager jeg naturligvis S-toget, og når jeg skal hjem, tager jeg bus 26. Det kan jeg heller ikke mere. Der kører godt nok bus 27 til Sløjfen, men den stopper meget tidligt på aftenen.

Og der er jo også alle de andre ting, man skal til, såsom tandlæge, frisør, øjenlæge og på apoteket. Men al buskørsel på Østerbrogade er åbenbart lig nul nu.

Nu er der en metro ved Trianglen, og så må man gå derfra, hvilket ikke er særligt brugervenligt. For mit vedkommende virkede det gamle system meget bedre, idet man havde en mulighed for at komme frem til sit ærinde.

Kunne man ikke bare havde ladet en buslinje være? Man har overhovedet ikke haft de ældre i tankerne, idet man ikke kan komme ud i ’hjørnerne’.

Bevares, man kan komme fra A til B hurtigt, men det har jeg ikke brug for. Jeg synes, det ville være rimeligt, at alle vi andre også kan komme rundt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Her modtager centeret prisen og checken 6.000 kroner.

Lokal idrætsskole løber med handicappris

Stor fest med overborgmester Frank Jensen i 2013. ARKIVFOTO: Michael Paldan

De hede drømme om Kornblomstparken visnede