Foto: PR
Foto: PR

Stunde Null – undergang og fortsættelse

FOREDRAG: Torsdag 12. september, klokken 19.30, kommer historikeren, Ph.d., Lars Bærentzen i efterårshøjskole om ’De sidste tider’ i Davids Kirke, Koldinggade 11. Lars holder sit billedforedrag ’Die Stunde Null: Når verden går under – for nogen, og for en tid’.

Lars udtaler om foredraget, »I Tyskland talte man om ’Die Stunde Null: sommeren 1945’, da alt hørte op og landets ødelæggelse syntes total. For andre – også mange tyskere – var det befrielsens øjeblik. I historien er det ikke et sjældent fænomen, at verden synes at bryde sammen. Nye og farligere våben har ofte syntes at bebude verdens undergang, med mindre menneskene kan besinde sig på at holde fred«.

Foredraget vil diskutere eksempler på verdens ende i historien. Emnet kan forekomme trist og trøstesløst, men er måske det modsatte: menneskeheden er her jo stadig. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ninna Hedeager Olsen (EL) mener, at Københavns Kommune skal lytte mere til borgerne.

DEBAT: Lad os lytte til borgerne på Vesterbro og Sydhavnen

Her ses hangiraffen Tico på vej til Bristol Zoo i England.

Giraffen Tico flytter hjemmefra: Skal nyde ungkarlelivet i England