På billedet ses Sille Grønberg og Palle Windfeld. De spiller koncert til Krudtuglejazz.
På billedet ses Sille Grønberg og Palle Windfeld. De spiller koncert til Krudtuglejazz. - Foto: Presse

Krudtuglejazzz for børn i vinterferien

Jazz er også for børn. Derfor slår børnejazzfestivalen, Krudtuglejazz, dørene op for børn og musikalske børnesjæle 12.- 14 februar på Krudttønden.

»Vi synes der manglede nogle musikalske højkvalitetes-tilbud til børn på Østerbro. Derfor tog vi sagen i egen hånd og tog initiativ til Krudtugle jazz,« fortæller Nanna Lindqvist der sammen med musiker Thomas Sandberg er hjernerne bag børnejazz Festivalen: Krudtuglejazz der spiller på Krudttønden 12 til 14 februar. Krudtuglejazz er åbnede dørene første gang under Copenhagen Jazzfestivalen, sommeren 2018.

Jazzfestival for børn

Hvorfor en jazzfestival for børn?

»Jazz har en umiddelbarhed. I jazz spiller man noget nyt hver eneste gang – man improviserer, hvilket gør at man som musiker er ekstremt meget på, og det kan publikum mærke.«

– Hvad betyder det ?

»Det betyder, at man som musiker er på både i forhold til sine medmusikanter på scenen samt men i den grad også i forhold til publikum. Og det er udviklende og sjovt for børn at være i et musikalsk univers der hele tiden bevæger sig improvisatorisk,« siger Nanna Lindqvist.

Børn skal tages seriøst

»Krudtuglejazz er en spændende og fantasifuld Jazzfestival for børn, familier og andre interesserede. Vores musikerne er professionelt udøvende musikere og derfor leverer de også musik af højeste kvalitet. Ligesom voksne fortjener børn at opleve jazz af høj kvalitet, og ikke mindst erfare, hvad jazz kan gøre og er,« fortæller Nanna Lindquist, og siger afsluttende:

»Krudtuglefestival er lavet så børn kan få noget at glæde sig til, og ligesom deres forældre, have noget at tage fint tøj på til. Musik danner og udvikler, og det vil vi gerne være en del af. Børn skal tages alvorligt – også er de et fantastisk publikum.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ajax København Håndbold er en af de lokale aktører, der glæder sig til at tage i mod Sydhavnens børn og unge i vinterferien.

FerieCamp er klar til at fylde Sydhavnen med mange sjove aktiviteter i vinterferien

Skræddernes fællesværksted på 5. sal i forsamlingsbygningen i arbejdermuseets bygninger.

Bliv skrædder i vinterferien – næsten