Charles Dickens og H.C. Andersen alias Ian Burns og Peter Holst-Beck foran Den Lille Havfrue på Langelinie.
Charles Dickens og H.C. Andersen alias Ian Burns og Peter Holst-Beck foran Den Lille Havfrue på Langelinie. - Foto: That Theatre Company

Engelsk teaterjubilæum med Dickens og Andersen

Året er 1857. Den store forfatter Charles Dickens har inviteret Hans Christian Andersen til at komme og besøge ham. Andersen, kendt for sin spontanitet, dukker pludselig op uden varsel med et meget dårligt greb om det engelske sprog.

Det er et skuespil med to af verdens mest kendte forfattere i fokus, som onsdag 19. februar klokken 20 har premiere i Krudttønden.

Det engelske teater That Theatre Company har nu været i Krudttønden i 20 år, og forestillingen The Visit med Andersens møde hos Dickens er forestilling nummer 50 gennem årene.

Det kunne være gået så godt. Et venskabeligt møde mellem to genier, der var tænkt til at vare nogle få dage, men trak ud i ugevis. Charles Dickens og H.C. Andersen tilbragte sommeren 1857 sammen, og efter deres møde, hørte H.C. Andersen aldrig mere fra sin gode ven. Men hvad skete der?

H.C. Andersen er en krævende gæst som konstant forlanger opmærksomhed – eller opsyn.

Hvad Andersen ikke ved er, at Dickens ligger i skilsmisse, og den dårlige stemning i hjemmet er Andersen med til at give nærring til, da han følelsesmæssigt går fra total begejstring til selvmordstruet.

Men det er også historien om et usædvanligt venskab mellem to unikke personligheder, som beskriver en dybde, en respekt, en kærlighed og en forståelse mellem de to forfattere, som inspirererede hinanden både personligt og som kunstnere.

Stykket er baseret på en lang række dagsbogsbeskrivelser og beretninger.

Instruktør på stykket er Barry McKenna, mens Ian Burns spiller Charles Dickens, og Peter Holst-Beck spiller H.C. Andersen.

The Visit kan opleves i Krudttønden frem til 21. marts.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Frederiksberg Kommune vil gerne starte med at pointere, at dette ikke er acceptabelt,« indleder Aggesen sit brev til DSB.

Borgmesteren protesterer på vegne af brugerne af Peter Bangs Vej Station

Højdevangskirken er blevet grøn.

Højdevangskirken er blevet certificeret som grøn kirke