Hør historier om fortidens København på Holmens Kirkegård
Hør historier om fortidens København på Holmens Kirkegård - Foto: Christian Lindgren // Ritzau Scanpix

Hør om de store personligheders historie på kirkegården

På Holmens Kirkegård ligger der legender begravet. Der vrimler faktisk med nogle af fortidens store politikere, kvindeskæbner, krigshelte og ofre for historiske begivenheder.

Nu har du mulighed for at høre historierne, der gemmer sig under muldet – fire søndage i marts og april. Historiker Morten Lander Andersen og litteraturhistoriker Maja Lykketoft fører an i kirkegårdsvandringen og fortæller i godt selskab af gratis kaffe fra Kontra Coffee.

Holmens Kirkegård var oprindeligt anlagt som skibskirkegård for flådens fattigste. Den er mere end 350 år gammel og fortæller derfor en masse af Københavns historie med almindelige mennesker såvel som prominente danskere, der ligger begravet på den grønne plet.

På de fire vandringsture i foråret bliver der fortalt om både berømte og mindre berømte kvinder i 1800-tallet, om Guldalderens personligheder og om både de slesvigske krige, Genforeningen og 2. Verdenskrig.

Alle turene begynder ved hovedindgangen på Dag Hammarskjölds Allé og tager cirka halvanden time. Det koster 100 kroner at deltage. Med i prisen er der gratis kaffe til alle tilmeldte. Man er velkommen til bare at møde op på dagen.

Turene på Holmens

  • 1. Dametur – mød fortidens store kvinder

  • Maja Lykketoft / søndag 8. Marts kl. 14.00

  • 2. Guldalderen – mød 1800-tallets skønånder

  • Maja Lykketoft /søndag 29. Marts kl. 14.00

  • 3. Anden Verdenskrig på Holmens Kirkegård

  • Morten Lander Andersen /søndag 5. April kl. 14.00

  • 4. De Slesvigske Krige og Genforeningen

  • Morten Lander Andersen /søndag 19. April kl. 14.00

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Butikschef, Jonathan Esser (tv) og Regional Director i Lidl Region Øst, Niclas Kjellman klippede det røde bånd over og åbnede officielt for Lidls butik nr. 126 i Danmark - og nummer fem i Valby.

Valby fik sin femte Lidl-butik

Jimmi og Danielle Hansen har skabt en rigtig vindervirksomhed. Nu skal både vasen og diplomet pryde Sundby Rengørings Services lokaler på Smedekærvej i Tårnby.

Rengøring er blevet en livsstil: Familien Hansen tager trapperne