Skuespiller Mille Dinesen har på den hårde måde lært hvad det vil sige ikke at passe på sig selv og lytte til sin krop. Nu lever hun et sundt liv i balance og har netop lanceret ny hudplejeserie.
Skuespiller Mille Dinesen har på den hårde måde lært hvad det vil sige ikke at passe på sig selv og lytte til sin krop. Nu lever hun et sundt liv i balance og har netop lanceret ny hudplejeserie. - Foto: Anja Berth

Meget mere end skuespiller: Milles kamp for bedre balance

Skuespiller Mille Dinesen, der snart kan ses igen som den politisk ukorrekte og storrygende lærer Rita, har i tyve år jagtet svaret på sundhed og balance. Nu lancerer hun helt ny hudplejeserie, Balance by Mille Dinesen.

En lille djævel af en mosekonebryg – helt algegrøn og med en vederstyggelig smag – var startskuddet til skuespiller Mille Dinesens egen hudplejeserie; Balance by Mille Dinesen.

Men først skal vi tilbage til 2000.

Mille Dinesen er lige begyndt på Statens Teaterskole og pisker derudaf, er målrettet og vil bare frem i verden.

Samtidig bliver et nært familiemedlem sygt, og Mille Dinesen følte sig presset fra alle sider. Gennem lang tid giver kroppen signaler, men hun har for travlt til at lytte efter dem, og en dag kollapser hun.

Hun taber sig meget, er utroligt træt, spiser næsten ingenting og er hektisk, men kan ikke fokusere.

Hun bliver undersøgt på hospitalet og tilbudt noget stærk medicin til at tage symptomerne.

I det øjeblik tager hun en beslutning: Hun kan gå med lægevejen og medicinen eller vælge sin egen vej med alternativ behandling og kosttilskud. Hun vælger den sidste.

Mulige og umulige

Stædigt begynder hun at undersøge alle mulige og ikke mindst umulige behandlere.

Hver gang , der sker noget nyt i den alternative verden, skal hun prøve det af.

»Jeg har prøvet alt lige fra at tage til Indien og få ayurvediske kure hos doktor Unni, taget til Langeland og blive healet af en healer. Jeg har snakket med mange specialister, men også kvaksalvere og hokus-pokus folk, for det er en broget verden,« siger Mille Dinesen

– Du må have kylet mange penge ud?

»Er du sindssyg mand! Og jeg var på S.U., så jeg søgte fonde og legater, så jeg kunne gå til akupunktur og købe kosttilskud,« fortæller Mille Dinesen om jagten på balance og sundhed, der også havde en slagside.

Glemte det sociale

»Jeg blev kontrollerende i alt, hvad jeg foretog mig, og havde svært ved at holde fast i gode relationer, for så skulle man nok spise og drikke noget usundt. Men et godt socialt liv er lige så vigtigt som sund kost og motion, så jeg besluttede at slappe lidt mere af omkring det og så vælge nogle få, men gode ting,« siger Mille Dinesen.

På listen over uopsættelige ting i hendes sunde liv er blandt andet behandlingsformen Body SDS i Parken, hvor hun har gået i tyve år – både til behandling og til træning.

»Det viger jeg aldrig fra,« siger hun.

Og så den lille grønne satan af en klam drik, som hun selv opfandt, der består blandt andet af hørfrøolie, fiskeolie og Chlorella og okinawa-kalk – et grønt shot, som hun kyler ned hver morgen.

»Det smager ad helvede til, men indeholder alle de ting, jeg har brug for.«

Og hun har også meget at takke mosekonebryggen, som hun kalder den, for. For det var den, der var startskuddet til udviklingen af helt ny hudplejeserie, som hun har skabt i samarbejde med House of Cosmetics.

»Det er en helt naturlig forlængelse af mine snart tyve års erfaring med sundhed at lave Balance by Mille Dinesen. Det slutter cirklen af mit sundhedsunivers på fin vis, og sundhed er jo mit hvilende interessepunkt,« siger Mille Dinesen.

Rita er godt selskab

For halvandet år siden blev hun mor til Eddie, som selvsagt er det vigtigste i verden for hende lige nu.

Og hun forsøger at skabe balance mellem at være mor, at være en god ven og festlig samt at være en dygtig skuespiller. Hun er netop færdig med at indspille femte sæson af Rita, og snart kan hun ses igen på TV2 som den politisk ukorrekte, storrygende og meget lidt sundt spisende lærer i ternede skovmandsskjorter: Rita.

»Jeg kan rigtigt godt lide at spille Rita. Hun er godt selskab. Hun er konfliktsøgende og siger tit de ting, jeg selv ville ønske jeg sagde og gjorde i øjeblikket,« siger Mille Dinesen.

Hun har på tv og film primært spillet de sjove karakterer – Nynne, sur nabo i Min Søsters Børn, overklasseløg i Jagtsæson og altså Rita.

»Jeg kunne godt tænke mig at spille forbryder af en art med psykopatiske træk, for man er nødt til at gå dybt ned i sin rolle og finde noget empati. Jeg kunne bare ikke spille en, der mishandler børn. Det går ikke.«

Milles Østerbro

  • Mille Dinesen er født og opvokset i Brumleby. Og herfra skal hun bæres ud.

  • »Hvorfor skulle jeg flytte, når jeg har det så godt her,« siger Mille Dinesen, der i dag bor med sin søn Eddie få gader fra hvor hun selv boede som barn. Moren og søsteren bor også i Brumleby.

  • Indtil 7. Klasse gik hun på Sortedams Skole og fra 7. Til 9. På Niels Steensens Gymnasium. Student blev hun fra Christianshavns Gymnasium.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Manu Sareens hovedkarakter, Iqbal Farroq, fra Iqbal Farroq-serierne er omdrejningspunktet, når børnelitteraturfestivalen ‘Vi elsker bøger’ løber af stablen på Nørrebro.

Glem alt om Pippi Langstrømpe: Litteraturfestival hylder Nørrebros spilopmager

Et af de gamle skure på grunden. Bispebjerg Lokaludvalg mener, at det er kritisabelt, at der ikke er bedre rammer for de tusinder af børn, der kommer i skolehaverne, og ønsker penge af Københavns Kommune til nogle tidssvarende, indendørs faciliteter.

Lokaludvalg ønsker penge til skolehaver: »Vi kan ikke være bekendt at byde tusinder af børn så elendige rammer«