Normal er der offentlig markering i Mindelunden 4. maj om aftenen, men coronakrisen spænder ben for det her i 75-året for befrielsen.
Normal er der offentlig markering i Mindelunden 4. maj om aftenen, men coronakrisen spænder ben for det her i 75-året for befrielsen. - Foto: Mindelunden

Befrielsen markeres hver for sig – og ikke i Mindelunden

Under normale omstændigheder er mindehøjtideligheden 4. maj i Mindelunden en travl aften. Her har der de sidste mange år mødt flere tusinder op for at ære mindet om de modstandsfolk som kæmpede for Danmark.

I år var mindehøjtideligheden 4. maj planlagt med ekstra stort program i anledningen af 75 års dagen for Danmarks befrielse. Sådan bliver det ikke, da coronapandemien tvinger os til at stå sammen hver for sig. Mindelunden lukker derfor til normal tid klokken 17.

Mindelunden er beliggende i det tidligere militære øvelsesterræn for Ingeniørkasernen i Ryvangen på det nordligste Østerbro. Fra 1943-1945 anvendte den tyske besættelsesmagt området som henrettelses- og begravelsesplads for danske modstandsfolk.

I sensommeren efter krigen – den 29. august 1945 – begyndte arbejdet med at etablere området som mindested. Knapt fem år senere, den 5. maj 1950, blev Mindelunden officielt indviet.

Hvert år ærer Mindelundet de faldne i Danmarks frihedskamp ved at tænde lys i vinduerne. I år opfordrer de alle til at dele et billede af jeres lys på Mindelundens Instagram eller Facebook #Mindelunden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Greencubator har igangsat en crowdfunding-kampagne, hvor du blandt andet kan komme til fest med Klumben og Raske Penge, hvis du støtter.

Coronakrise: Grønne iværksættere falder mellem to hjælpepakke-stole

Du kan få hjælp til skræddersyede løsninger hos Custom Fit Copenhagen.

Nyt design- og snedkerfirma: Tænk i kubikmeter frem for kvadratmeter