Henriette fandt fællesskabet midt i ensomheden

Henriette Ulrich følte sig ensom i hendes hverdag og fik derfor idéen til at starte en kaffeklub gennem en fællesskabsplatform.

At være ensom kan være svært at bekendtgøre over for andre, men ikke mindst overfor sig selv.

Og det var det også for 51-årige Henriette Ulrich.

Førtidspension var lig med ensomhed

Efter lang tid på arbejdsmarkedet besluttede Henriette, der uddannet skolelærer,sig for at få på førtidspension.

Sammen med førtidspensionen begyndte følelsen af ensomhed at komme snigende. Henriette søgte derfor efter nye veninder, og i den forbindelse fandt Henriette fællesskabsplatformen Boblberg. Henriette oprettede et opslag, hvor hunsøgte jævnaldrende kvinder, som havde lyst til at drikke en kop kaffe, og snakke om alt og ingenting med.

Får stadig nye henvendelser

Henriette har 15 nye veninder og hun får stadig henvendelser via sit opslag. Sammen med sine nye veninder har Henriette startet en kaffeklub, som mødes jævnligt, og der er altid nye med hver gang.

Mødes på den Franske Cafe

Henriette planlægger fra gang til gang, hvornår kaffeklubben skal mødes, og det er altid på Den Franske Café ved Sortedams Sø på Østerbro.

Overvejer en nye grupper

Henriette overvejer at starte en ny gruppe, hvor de er fire – fem- faste kvinder, som mødes fast til snakke om hvad der er svært ved livet.

Henriette overvejer også, på sigt, at søge efter andre overvægtige, som har lyst til at snakke om, hvordan det er at være overvægtig, de problematikker der medfølger ved at være overvægtig.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I 2015 stod birketræer i Valbyparken og Vigerslevparken også for skud. Dengang var det dog ukendte hærværksmænd, der ødelagde raske træer. Denne gang skal en række birketræer i Vigerslevparken fældes på grund af ælde og tørre somre.

Birketræer skal fældes i Vigerslevparken, men mere energivenlige arter plantes til foråret

Her ses cykelpiloter fra Australien, Holland og Frankrig, der er på cykeltur med beboere fra et af dagtilbuddene.

Internationale frivillige er et hit i dagtilbud