15-årige Iza går på Kildevældsskolen.
15-årige Iza går på Kildevældsskolen. - Foto: Next Vibenshus Gymnasium

Iza går efter biotek

Ansøgningsfristen til ungdomsuddannelserne 1. marts nærmer sig, og i januar kan unge og deres forældre komme ud og opleve gymnasierne til orienteringsaftener.

15-årige Iza Payreen Rajkai Lüders er en af de unge, som skal træffe sit valg. Hun går til dagligt på Kildevældsskolen og interesserer sig for naturvidenskab. Og hun vil gerne gå i den retning på sin ungdomsuddannelse.

»Jeg er rigtig glad for naturfag i skolen, så jeg vil gerne arbejde videre med naturvidenskab, når jeg skal i gymnasiet. Jeg synes specielt, at bioteknologi er spændende, fortæller Iza, som overvejer at gå på studieretningen biotek, hvor man har matematik og bioteknologi på A-niveau,« fortæller hun.

Flere gymnasier har bioteklinje, blandt andet Next Vibenshus Gymnasium hvor hun for nylig var til orienteringsaften sammen med omkring 150 andre unge og forældre.

Om det bliver Vibenshus Gymnasium fremtiden ligger hos, er Iza endnu ikke sikker på, men aftenen har givet hende et godt indtryk af skolen.

»Det har været en super aften og eleverne virker rigtig søde. Jeg skal dog ud og se lidt flere gymnasier, men det her ligger helt sikkert i toppen af min liste, siger Iza, som først skal et år på efterskole, før hun skal vælge gymnasium.

Vibenshus Gymnasium afholder yderligere to orienteringsaftener 14. og 27. januar.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Metropolitanskolen (til højre i billedet) får nyt liv. Fremover skal den være ‘Domkirkens Hus' med festlokaler, kontorer og opholdsrum for den nærliggende Vor Frue.

Nyt liv: Metropolitanskolen bliver til ‘Domkirkens Hus‘

Her ses en del af Swing7tetten i aktion.

Slut weekenden af med akustisk jazz