Se billeder fra en glad aften: Årets Østerbrobutik blev kåret

Foto: Kasper Løjtved/Byrd

Osteforretningen La Fromagerie i Nordre Frihavnsgade blev kåret som Årets Østerbrobutik, men der var ros og fine ord til alle syv nominerede forretninger, som deltog i en glad aften

Det var en overvældet og taknemmelig Christophe Ganthier, som modtog hæderen og en præmie på 10.000 kroner for hans osteforretning La Fromagerie i Nordre Frihavnsgade.

Det er Danske Bank og Østerbro Avis‘ pris, og kåringen fandt sted i bankens lokaler på Østerbrogade. De øvrige nominerede, som alle er valgt til Månedens Østerbrobutik i løbet af 2019, og var i hård konkurrence om titlen som årets butik med La Fromagerie, var legetøjsforretningen Superhelten, tøjforretningen Etoile, cykelhandleren Cykelmarked, isenkræmmeren Hartmann, caféen Djuus Copenhagen og boghandleren Bogladen Ved Søerne.

Alle syv butikker lever op til kriterierne om: »God service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af høj kvalitet.« Det er læserne, som har anbefalet butikkerne på Østerbro Avis‘ Facebookside i løbet af 2019.

I sidste ende valgte komitéen fra Danske Bank og Østerbro Avis efter lange og svære overvejelser at pege på La Fromagerie, da osteforretninger efterhånden er en sjældenhed, og Christophe Ganthier leverer unikke produkter af høj kvalitet. Samtidig med han han omfavner sine kunder med høflighed og hjertevarme.

Læs også artiklen om La Fromagerie da den blev kåret til månedens butik i forsommeren i fjor.

Christophe Ganthier var synligt overrasket og ydmyg overrasket over prisen. Han har haft forretning på Østerbro siden 2013, og han roser de lokale for at være åbne og imødekommende.

»De er søde og rare, og de kommer altid og banker på vinduet, når de er på vej på arbejde eller på vej hjem,« fortalte han.

Der var taler ved Østerbro Avis og Danske Bank til arrangementet og også fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), som selv er østerbroer og nævnte, at hun kender butikkerne fra sin dagligdag.

»I er med til at gøre Østerbro til en fantastisk bydel,« lød det rosende fra hende. Borgmesteren fremhævede, at Københavns Kommune både skal tænke på de store og de små arbejdspladser i kommunen. Og de syv specialforretninger, der var nomineret til Årets Østerbrobutik, hører alle til den sidste kategori.

»De arbejdspladser I skaber er afgørende for, at der er råd til vedfærd i København. Og I skal mødes fra kommunen med den samme service, som I giver jeres kunder. Der er vi måske ikke helt endnu, til tider kan det gå lidt trægt. Men vi arbejder hele tiden på det og bliver bedre,« sagde hun i sin tale.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Leder af Kvartershuset ved Anker Jørgensens Plads og socialdemokratisk medlem af Borgerrepræsentationen er glad for, at der nu kommer videoovervågning op den centrale plads.

Læserbrev: Mere ro på Ankers Jørgensens Plads med overvågning

Her ses en gruppe piger, der modsat Githa Schultz skøjtede ubesværet på isen i Enghaveparken.

Klumme: Når Stampe ikke er der til at hjælpe Bambi Senior