Vibenshus Fritidshjem er en af de selvejende fritidshjem, der skal ændres til en kkfo, hvis politikerne vedtager forslaget. Men der er ingen planer om lukning. Foto: Thomas Frederiksen
Vibenshus Fritidshjem er en af de selvejende fritidshjem, der skal ændres til en kkfo, hvis politikerne vedtager forslaget. Men der er ingen planer om lukning. Foto: Thomas Frederiksen - Foto: Thomas Frederiksen

Børneområdet: Forældre kæmper for fritidshjem

SKOLE: »Kom til krisemøde – fritidshjemmet lukker«. Sådan lyder det på en gul plakat i døren til den selvejende fritidsinstitution Vibenshus Fritidshjem.

Baggrunden for den dramatiske retorik er, at Københavns Kommune vil omlægge fritidshjem – både selvejende og kommunale – til kommunale fritidsordninger tilknyttet skolen, kkfo.

På Vibenshus Fritidshjem skriver forældre skriver postkort til undervisningsminister Pernille Rosenkranz-Theil (S) for at få regeringen til at ændre loven, så kommunen kan hæve forældrebetalingen uden at ændre fritidshjemsstrukturen.

Det er muligt at fritidshjemmet ændres i sin nuværende, men der er ifølge forvaltningen ingen selvejende eller kommunale fritidshjem der skal lukke, ligesom der ikke er planer om at nedskære på personalet.

Ikke desto mindre er dertifølge Mikkel Svinth, der er far til Buster i 0. klasse på Vibenshus Fritidshjem, svært at gennemskue, hvilke konsekvenser – om nogle – det vil få, hvis fritidshjemmet overgår til kkfo.

»Da Buster begyndte i fritidshjem i maj, før han skulle starte i 0. klasse, var vi meget ængstelige. Men vi oplevede med det samme et fantastiske kompetent personale, med højt kvalificerede medarbejdere, med hver deres kompetencer og altid med direkte kontakt til os forældre. Vi vil være meget kede af hvis denne tryghed og store tillid der er mellem forældre og pædagog Jeg siger ikke, at det vil blive dårligt hvis det bliver en kffo, for jeg aner det ikke, og da Buster er vores ældste barn, har jeg intet at sammenligne med,« siger Mikkel Svinth.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frederiksberg Bladets chefredaktør, Jesper Gisli.

Nye og bedre tider på Frederiksberg Bladet

Nørrebro/Nordvest Bladet relanceres 1. oktober, og i den forbindelse kan du komme med til avisens pop-up event.

Glæd dig til meget mere Nørrebro og Nordvest