Billeder: Da metroen åbnede på Trianglen

Østerbro har fået tre nye togstationer med Cityringen, og en eksisterende station har fået supplement af metroen. Den røde snor blev klippet over på Trianglen søndag.

Det kan vel bedst sammenlignes med juleaften for voksne – og for børn for den sags skyld. Bortset fra at man har ventet på åbningen Cityringen i årevis.

Uanset om man er begejstret eller skeptisk over for metroen, har det altid stået som et fatamorgana ude i fremtiden, »når nu metroen engang kommer til Østerbro…«

I søndags 29. september skete det så. Østerbro har fået fire stationer på den cityring, som kører passagerne rundt mellem brokvarterene, Frederiksberg og Indre By – og forbinder den med den eksisterende metrolinje og S-tog på udvalgte stationer.

De fire stationer på Østerbro er: Østerport, Trianglen, Poul Henningsens Plads og Vibenshus Runddel. Tre helt nye togstationer og en eksisterende, som suppleres med metro.

Kosmisk kærlighed

Cityringen var indviet tidligt på eftermiddagen på Rådhuspladsen og Frederiksberg under royal røgelse, taler og musik.

Klokken 16 åbnede de øvrige stationer – heriblandt Østerbros – og her i bydelen var det Benjamin Herbst fra legetøjsforretningen Superhelten i Nordre Frihavnsgade, som stod for at klippe snoren over til Cityringen. Det skete på Trianglen.

»Jeg har tænkt over de sidste par dage, hvad Søren skal Østerbro med en metro, for der er jo ingen, der vil væk herfra. Men det skulle da lige for at tage på arbejde eller i byen eller selvfølgelig, når vi er på ferie,« sagde han og fortsatte:

»Men nu siger de kloge jo, at man ikke må flyve mere. Så er det godt, at vi har fået Cityringen, så kan køre rundt i ring og nyde, at vi har vores dejlige København.«

Benjamin Herbst har boet på Østerbro gennem hele livet, og satte nogle ord på, hvad folk der tager det underjordiske tog til Østerbro kan vente sig her i bydelen.

»Selvom vi bliver drillet lidt med vores speltmødre og curlingforældre, så er vi nogle, der ikke gider høre på janteloven mere. For der kommer en masse nye mennesker til Østerbro, og jeg synes, at vi skal give dem en varm velkomst, for her på Østerbro hilser man til højre og venstre, ikke fordi vi skal, men fordi vi kan. Vi hjælper hinanden med at holde døren, og vi giver lige så meget kosmisk kærlighed som Master Fatman,« fastslog han.

Husker som elefanter

Der er noget at leve op til for os alle sammen. Og nogen vil huske os på det.

»Lige som en flok elefanter har vi oldemødre, bedsteforældre, børn og børnebørn til at huske hinanden på, hvorfor vi skal opføre os ordentligt på Østerbro,« lød det fra Benjamin Herbst, som var klædt i en regnbuefarvet regnjakke, som passede til det omskiftelige efterårsvejr den sidste søndag i september.

Så var det tid til at køre med metroen. Og ærlig talt, selvom man har haft tid til at vænne sig til det, var det en mærkelig følelse at køre nede under i jorden og opleve stationer i det kvarter, man kender så godt – for eksempel lige ved det lokale bibliotek ved Poul Henningsens Plads og ved Fælledklubhuset og det store trafikknudepunkt Vibenshus Runddel. Ærlig talt: Det var lidt som at være med i en science fiction-film, men det bliver jo nok snart hverdag.

Der var trængsel i metroen på denne søndag, men underligt nok tyndede det ud undervejs, og det kunne lade sig gøre at sikre sig en siddeplads.

Hurtigt og effektivt og på under en halv time gik turen tilbage til Trianglen efter rundturen i det centrale København og på Frederiksberg – og faktisk var der en smule køresyge i hovedet. Måske af hastigheden og de mange mennesker under jorden – eller måske var man bare overvældet.

Så var det tid til at tage med toget under jorden.

Så var det tid til at tage med toget under jorden. – Foto: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hygge ude i den friske luft.

Naturdag i Lindevangsparken

Prins Joachim er blandt deltagerne i det årlige Grand Prix i Bellahøj

DEBAT: Lyt til beboerne og stop forurenende grand prix i Bellahøj