Arbejdet med UNESCOs 17 Verdensmål gik i gang i sidste uge med et officielt kick-off
Arbejdet med UNESCOs 17 Verdensmål gik i gang i sidste uge med et officielt kick-off

Sortedamskolen går i krig med 17 verdensmål

UNESCO, som er FN’s organisation for blandt andet uddannelse og videnskab, har udformet 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og disse verdensmål har Sortedamskolen nu forpligtet sig til.

Det betyder blandt andet, at skolen skal tænke bæredygtighed og klima ind i den fremtidige undervisning.

»Vi glæder os så meget til at komme i gang med arbejdet. Det giver virkelig god mening i undervisningen, og eleverne har taget så godt imod det,« udtaler en lærer på skolen.

Som UNESCO Verdensmålsskole bliver skolen desuden en del af et globalt netværk af 10.000 skoler, hvoraf de 35 skoler er danske grundskoler, gymnasier og uddannelsesinstitutioner. Sortedamskolen er den første i Københavnsområdet.

Blev en del af featureuge

I sidste uge afholdt Sortedamskolen featureuge, og her forsøgte skolen at integrere FN’s verdensmål i elevernes alternative undervisning.

Det kom blandt andet til udtryk i udskolingen, hvor eleverne arbejdede med projektet ’Happy Xmas Trees og de 17 Verdensmål’. Et projekt, som støtter bæredygtig skovrejsning i Vestafrika.

Elevernes kreative arbejde bliver desuden en del af en stor kunst- og kulturevent i Indre By i to måneder, hvor elevernes juletræ udstilles på lige fod med andre kunstnere.

I indskolingen har alle klasserne deltaget i ’Masseeksperimentet 2019’, hvor hver klasse indsamler og registrerer affald inden for 100 meter.

Masseeksperimentet er verdens første nationale kortlægning af plastforurening. Eksperimentet, der foregår i hele landet, er tilrettelagt i samarbejde med Det Danske Forskningscenter i Marin Plastforurening ’MarinePlastic’.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

FOTO: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Stylist tager livet af dine dårlige tøjkøb

Ejendommen på Lindevangs Allé 3 A skal rives ned, så der kan bygges nyt.

Familieboliger også til seniorer