Der kom næsten 200.000 kroner i indsamlingsbøsserne til Dansk Røde Kors på Østerbro. pr-foto
Der kom næsten 200.000 kroner i indsamlingsbøsserne til Dansk Røde Kors på Østerbro. pr-foto

Østerbro samlede 191.239 kroner ind

Der var travlhed ved indsamlingsbøsserne, da Røde Kors samlede ind på Østerbro.

Søndag 6. oktober samlede tusindvis af danskere ind til Røde Kors’ arbejde for mennesker uden hjem. I hovedstaden var omkring 1.500 på gaden, og på Østerbro blev der indsamlet 191.239 kroner. Det viser en opgørelse fra Røde Kors. Det samlede resultat på landsplan blev omkring 16 millioner kroner.

» Vi er meget glade for resultatet og taknemmelige for, at så mange mennesker valgte at bruge deres søndag på at hjælpe andre. De indsamlede penge går blandt andet til mennesker, som ikke har et hjem, de kan kalde deres eget – både i forbindelse med krig og katastrofer ude i verden og herhjemme i Danmark. Dem møder vi i vores sociale indsatser i hovedstadsområdet, og vi kan se, at der er et behov. Derfor et stort tak herfra til både indsamlerne, de frivillige som får indsamlingen til at fungere og til de mange københavnere, som har doneret penge i dag,« siger Fie Friis, som er en af projektlederne for landsindsamlingen hos Røde Kors Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

Hvis du ikke var hjemme, da indsamlerne var forbi din hoveddør, kan du stadig nå at give et bidrag. Brug Mobile Pay til nummer 91345 eller send en sms med teksten GIV250 til 1290.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nyt Bynet skaber ændringer for 33 buslinjer.

Vær beredt: Rod i informationerne ved busserne

Kom til debat om racisme i folkeskolen.

Sort hår og brun hud gør en forskel ¿ også i folkeskolen