Kronprins Frederik på besøg i 6.u på Skolen på Strandboulevarden. I forgrunden Ella og Vilfred
Kronprins Frederik på besøg i 6.u på Skolen på Strandboulevarden. I forgrunden Ella og Vilfred - Foto: Ida Guldæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kronprins på besøg: Elever i lokal folkeskole vil udvikle digital stopkolds

6.u på Skolen på Strandboulevarden havde temauge om at finde på nye idéer arrangeret af Fonden For Entreprenørskab. Kronprins Frederik lagde vejen forbi klassen.

»Tænk før du sender,« står der med stor skrift på et stykke grønt papir.

Det er fire elever i 6.u i Skolen på Strandboulevarden, som har skrevet det.

Deres klasse er i gang med et projekt i Edison, der er en opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne skal lære at omsætte nye idéer til handling og få smag på at blive selvstændige som voksne.

Det er Fonden For Entreprenørskab, som står bag.

Kommer med modsvar

De fire elever, som Østerbro Avis møder, vil udvikle et program, som skal få folk til at lade være med at skrive grimt til hinanden på sociale medier.

»Der er rigtig mange unge – og voksne for den sags skyld – som ikke tænker på, hvordan en person i den anden ende af skærmen har det,« siger Ella Fischer, som er en af eleverne i gruppen.

De har derfor udviklet en idé til en stopklods på telefonen. Hvis folk for eksempel skriver: »Du er grim«, kommer der en skrift op med ordlyden: »Du er også grim« – »Tænk hvad du skriver, før du sender.« På den måde skal der komme et modsvar op, når der bliver skrevet en række faste vendinger med hadsk indhold.

Brug emojis

Nogen gang kan både børn og voksne og skrive noget, som virker grimt, men ikke er ment sådan.

»Når man skriver grimme ting, som du tror er for sjov, skal du huske, at der er en anden, som ikke ser det på samme måde som dig,« siger Vilfred Slej Hansen.

Og så har den moderne kommunikation sine metoder, så man kan vise, at noget er for sjovt.

»Når man skriver med hinanden, er det godt at bruge emojis, hvis man mener, at noget er for sjovt,« supplerer Marlan S. Nielsen – emojies er for eksempel 😉 og 🙂 – som er henholdsvis et glimt i øjet og et smil.

Eleverne synes, at det har været et spændende og anderledes forløb.

»Vi har skulle tænke kreativt og ud af boksen,« siger Malaika Høgsberg Ravn.

Kongeligt besøg

I ugens løb fik deres klasse besøg af Kronprins Frederik, som er interesseret i det arbejde, som udføres af Fonden For Entreprenørskab.

Kronprinsen spurgte smilende og engageret til elevernes arbejde.

»Det var vildt og overvældende. Vi har aldrig haft sådan en kendis i klassen før,« lyder det fra Ella Fischer.

Det er de færreste skoleklasser, som får besøg af kronprinsen i løbet af deres skoletid. Det gjorde 6.u på Skolen på Strandboulevarden.

Det er også en ganske særlig klasse på en anden måde.

De er den første årgang på den forholdsvis nye skole og vil således være den ældste klasse på folkeskole-delen af skolen hele deres skoletid.

Personen til venstre er ikke en ny lærer, men en midalderende herre, som kom forbi klassen, fordi han er interesseret i unge menneskers idéer til fremtiden.

Personen til venstre er ikke en ny lærer, men en midalderende herre, som kom forbi klassen, fordi han er interesseret i unge menneskers idéer til fremtiden. – Foto: Ida Guldæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Gruppen med Ella, Vilfred, Malaika og Marlan præsenterer deres projekt.

Gruppen med Ella, Vilfred, Malaika og Marlan præsenterer deres projekt. – Foto: Thomas Frederiksen

Skolen på Strandboulevarden:

Skolen er ny, fra 2013, men holder til i gamle bygninger i det tidligere kræfthospital Finsen ved Kræftens Bekæmpelse, som også har huset Designskolen, ombygget og tilbygget.

I de første år havde skolens elever lokaler på andre skoler, inden skolens egne lokaler stod klar i 2017. Byggeriet var meget forsinket af blandt andet oversvømmelser.

Den går pt. 410 elever. I folkeskoledelen går der én sjette klasse, men de yngre årgange har to klasser. I fremtiden skal rumme cirka 600 elever og 80 ansatte, i 2022 forventes skolen fuldt udbygget.

Specialklasserækken Hafniaskolen med elever 6-9. klasse er også tilknyttet skolen samt Familiekurserne.

Skolen på Strandboulevarden har en stærk sundhedsprofil. Skoleleder er Lars Aaaberg

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler afholder endnu en gang julemarked.

Julemarked på Kunstakademiets skoler

Vi har været på sanketur ved Utterslev Mose for at finde ingredienser til Peder Clements legendariske ukrudtspesto.

Tag med på sanketur i Utterslev Mose