Jesper Rask (tv) og Magnus Nielsen ved Kildevældssøen hvor der kan anes mere skrammel i vandet.
Jesper Rask (tv) og Magnus Nielsen ved Kildevældssøen hvor der kan anes mere skrammel i vandet. - Foto: Thomas Frederiksen

Hjalp med oprydning: Drenge hev pengeskab og dæk op af sø

15-årige Jesper og Magnus var ude på eventyr, da de inden jul sendte reb ned i Kildevældssøen og hev ting og sager op

Som kbhliv.dk/Østerbro Avis skrev forleden, er der hevet en del gammelt skrammel op af Kildevældssøen, da kanten af søen blev renoveret i december.

Det er dog ikke kun entreprenøren, som stod bag arbejdet i søen, der har fisket ting op af vandet. De to 15-årige drenge Jesper Rask og Magnus Nielsen har stået bag en del af opsamlingen.

En dag kort før jul, da de skulle tur med Magnus’ storebrors hund, gik de forbi Kildevældssøen, fik de idéen til at hive ting op. De havde hørt rygter om, at der er masser af pengeskabe i søen, måske dumpet i af kriminelle gennem tiderne.

Reb med kroge

Arbejdet i søen havde gjort, at meget af det affald, som folk havde smidt i søen, havde nærmet sig bredden. De to 15-årige gik i gang. De fandt to reb med kroge på den nærliggende byggeplads for byggeriet af Kulturcenter Kildevæld, der som bekendt har været gået i stå længe.

”Vi brugte derefter to timer på at få et pengeskab op,” fortæller Magnus Nielsen. Det pengeskab har mange bemærket i hjørnet af Kildevældsparken omkring jul og nytår. Nu er det sammen med det øvrige affald fjernet.

”Det var meget tungt at få det op på grund af alt det vand, som var i det. Samtidig var det også vådt og mørkt, men lyset fra byggepladsen lyste det op,” siger Jesper Rask.

Der var indhold i pengeskabet, men dog ikke penge, men derimod gamle skum-julemænd og andet slik, og det var ikke just fra ”last christmas”, men har tilsyneladende mange år på bagen.

Udover pengeskabet hev de også et par bildæk, et cykeldæk og et kloakdæksel op.

Dejligt med en rensning

De to drenge lægger ikke skjul på, at de gjorde for at få sig lidt af et eventyr for at se, hvad de kunne finde. Efterfølgende tænker de da også på det som en god gerning, der har renset Kildevældssøen en lille smule. De opfordrer til, at søen bliver renset grundigt.

”Det ville da være fantastisk, hvis den kunne blive renset,” siger Magnus Nielsen.

Mens Østerbro Avis taler med Jesper og Magnus, kan man se flere cykler i vandkanten, og antydningen af flere pengeskabe er ude i søen.

Det skal understreges, at Kildevældssøen er en bundløs sø, derfor skal man aldrig gå ud i den, og man skal huske på sin sikkerhed, hvis man hiver ting op.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
En 35-årig er død efter et fald fra tredjesalshøjde. Billedet er ikke fra Vesterbro, hvor ulykken skete.

35-årig død efter fald fra lift på Vesterbro

Trafikken er kaotisk på Saxtorphsvej om morgenen. Det så teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) med egne øjne, da de gæstede villavejen med de mange daginstitutioner en tidlig mandag morgen.

Borgmestre på besøg: »Det må være frustrerende at bo i et trafikalt kaos«