På billedet ses den bunke asfalt som Københavns Kommune før jul efterlod på Drejøgade tæt på Nygårdsvej.
På billedet ses den bunke asfalt som Københavns Kommune før jul efterlod på Drejøgade tæt på Nygårdsvej. - Foto: Karsten Hammershøj Nymand

Borger: »Det er komplet håbløst«

På Nygårdsvej ligger en stor bunke asfalt som en entreprenør efterlod før jul. Beboerne har flere gange kontaktet Københavns Kommune uden held.

Opdatering 29.01.20 klokken 12.50

Karsten Hammershøj har kontaktet Østerbro Avis, og fortalt at fræseaffaldet nu er fjernet.

»Det er komplet håbløst.« Det er noget af det som, beboer på Nygårdsvej, Karsten Hammershøj Nymand skriver i et Facebook opslag i gruppen, »Det sker på Østerbro’.

Fra før jul

»Bunken har ligget der længe før jul, og vi har givet kommunen flere praj via Københavns Kommunes app; ’Gi et praj.’ Dog har vi ikke fået nogen respons og affaldet er ikke fjernet endnu,« fortæller Karsten Hammershøj Nymand, da Østerbro Avis kontakter ham foranlediget af hans Facebook opslag.

Karsten Hammershøj Nymand fortæller derudover at asfalten ironisk nok kommer af at kommunen skulle anlægge nye parkeringspladser.

To parkeringspladser

»Da de var færdige med at lave nye parkeringslommer, fræsede noget asfalt op, og efterlod en kæmpe bunke, der svarer til to parkeringspladser, » fortæller Karsten Hammershøj Nymand til Østerbro Avis.

Panden mod en mur

Karsten Hammershøj Nymand fortæller Østerbro Avis, at han ikke er den eneste der har kontaktet Københavns Kommune via app’en *Gi et praj’ – uden at der er sket noget. Og han er frustreret.

»Jeg føler, jeg løber panden imod en mur – igen og igen. Bare det at få forklaret omstillingsdamen, hvem jeg skal tale med, hver efter jeg bliver kastet fra den ene til den anden,« fortæller Karsten Hammershøj Nymand og pointerer, at han i bedste fald er kommet igennem til en, der ikke aner noget om noget som helst.

Havde det været mig

Karsten Hammershøj Nymand skriver i sit Facebook opslag:

»Det skulle lige ha’ været en privat husejer, der havde lagt en affaldsbunke ude på kommunal vej! Så havde nogle kommunal folk været på pletten efter et splitsekund og fjernet det. Efterfølgende ville de ha’ sendt en regning til husejeren på mindst ti gange de faktiske omkostninger ved oprydningen! «

Østerbro Avis har kontaktet Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune for at få et svar på, hvorfor asfalten ikke er hentet eller, hvornår asfalten i bedste fald bliver fjernet. Enhedschef Ivan Partov fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune svarer i en mail til Østerbro:

»Der er tale om noget fræseaffald, som entreprenøren allerede har fået besked på at fjerne.

”Eftersom det ikke er sket, kontakter vi ham nu igen for at få det fjernet. Vi følger senere op på, om affaldet er væk,” siger Ivan Partov.

Østerbro Avis følger sagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Borgerne i Dragør oplever flere indbrud end i resten af landet.

Alarmerende tal: Dragør har rekord for flest indbrud

RebekkaMaria er på scenen til den første Bring Your Baby-koncert.

Babyvenligt lydniveau: Koncerter for forældre på barsel på vej