På Østbanegade kan du finde en nyt fællesskab af terapeuter.
På Østbanegade kan du finde en nyt fællesskab af terapeuter. - Foto: Chili Djurhuus

Nyt terapeutfællesskab: Mennesket er ligesom et løg

Tre terapeuter har slået sig sammen i et fællesskab i Østbanegade 7. Fælles for dem det er, at de har kroppen, sindet og psyken i fokus og alligevel er meget forskellige.

»Vi er ikke hinandens konkurrenter. Vores klienter vælger os ud fra deres individuelle behov, da vi, selvom vi alle tre udøver terapi, også er forskellige. Vi har hver vores energi og kompetencer, og det kan vores klienter mærke,« siger Knut Sejten.

Knut Sejten er uddannet smerteterapeut. Knut Sejten er en af de tre behandlere, der har slået sig sammen i nogle hyggelige kælderlokaler på Østbanegade 7.

Mennesket er ligesom et løg

»Vi er et fællesskab. Når du kommer ned til os, bliver du set og hørt. Du bliver ikke en del af et samlebånd. Hos os er hver eneste historie unik,« siger Lars Elias Michelsen der arbejder som psykoterapeut og med energi psykologi.

Det er fælles for dem alle tre, at terapi er en proces hvor man langsomt og med respekt for klientens grænser går frem.

»Mennesket er ligesom et løg. Man tager et lag ad gangen i klientens tempo – lige så forsigtigt og langsomt heales det som klienten kommer med,« fortæller Charlotte Loose, der udover at uddannet familieterapeut og kropsterapeut, også er pædagog, hvilket gør at hun også har børn og unge i terapi.

Første session

Hvis det her var første session, hvordan ville den starte?

»Jeg vil starte med at spørge dig, hvad jeg kan hjælpe dig ed. Jeg vil spørge ind til hvilke følelser eller tanker du tumler med. Jeg skal ikke finde svaret for mine klienter. De skal finde svaret i sig selv,« siger Lars Elias Michelsen og Charlotte supplerer: »De ord som klienten bruger er dem, vi hjælper dem med at forstå.«

Når kroppen har svaret

Alle tre terapeuter har kroppen i fokus når der arbejder som terapeuter, og de pointerer, at kroppen ofte fortæller os mere end vi tror.

»Nogle gange har kroppen svaret på, hvad det er vi går rundt og tumler med. Når vi giver opmærksomhed til der hvor det gør ondt, kan der sidde følelser i det område,« fortæller Charlotte Loose. Hun forklarer, at når der kommer fokus på kroppen, kan man ofte forløse de undertrykte følelser, man måske har siddende i kroppen, ved at sætte ord på.

Knut Sejten supplerer »Selvom det måske lyder underligt, kan smerten nogle gange være din ven, fordi smerten fortæller, at der er noget du psykisk måske skal kigge på.«

Professionalisme

»Det vigtigste i en terapeutisk relation er tillid og derved troen på, at jeg kan hjælpe dig. Derfor er jeg hellere ikke bleg for at sende mine klienter videre til enten Charlotte eller Knut eller en tredje, hvis der er en anden der bedre kan hjælpe den klient jeg sidder overfor,« siger Lars Elias Michelsen.

De to andre nikker og fortæller, at de i deres fællesskab er bevidste om deres kompetencer og begrænsninger.

Østerbro er bedst

Charlotte Loose, Knut Sejten og Lars Elias Michelsen har tidligere haft til klientfællesskab i Lighthouse i City. Dog de følte et behov for at finde sammen i et mindre fællesskab, og de var ikke et sekund i tvivl om at det skulle være på Østerbro.

»Østerbro er som en lille landsby,« siger Charlotte Loose og Lars Elias Michelsen samstemmende.

»Østerbro har sin egen vibration,» siger Charlotte, »og så er vi tæt på metro, s-tog og den lille havfrue tæt på tæt på,« siger Knut Sejten afsluttende og smiler til sine kollegaer.

Behandlerfællesskabet holder reception fredag 21. februar klokken 15.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
PFA har opkøbt selskabet Nordhavn P/S, som driver butiksmiljøet i Århusgadekvarteret.

Pensionskasse overtager butikker i Nordhavn

Koncerten blev finansieret af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens Partnerskabspulje, som er målrettet fællesaktiviteter på Københavns plejecentre. De fire andre plejehjem, der var med til at arrangere, var Møllehuset, Klarahus, Lindehusene og Kastanjehusene.

Stones og Zeppelin rockede med De Gamle