Engang havde Pasteur Vinbar udeservering og blev blandt andet »årets vinbar« af sammenslutningen af danske madanmeldere i 2018. Vinbaren har desuden fået flotte anmeldelser af Berlingske og Politiken.
Engang havde Pasteur Vinbar udeservering og blev blandt andet »årets vinbar« af sammenslutningen af danske madanmeldere i 2018. Vinbaren har desuden fået flotte anmeldelser af Berlingske og Politiken. - Foto: Arkiv / Thomas Frederiksen

Vinbar lukker: 130 års epoke er slut

Efter at have kæmpet for at bestå taber Pasteur Vinbar retssag mod andelsforening og lukker per 20 februar.

»Det er helt uvirkeligt, at vi nu skal overdrage vores erhvervsandel til bestyrelsen, som dermed i sidste ende får råderet over det, som vi har kæmpet for at bygge op i 3,5år!«. Sådan skriver medejer Lasse Kruse Rasmussen i et Facebook-opslag 8. februar 2020, hvor han skriver, at vinbaren har tabt retssagen mod andelsforeningen, der er i bygningen.

Luk klokken 22

Konflikten mellem Pasteur Vinbar og andelsforeningen bunder, i følge Lasse Kruse Rasmussen, i at andelsforeningen ønsker, at vinbaren skal lukke klokken 22. Det på trods af at vinbaren har en bevilling til 24 på hverdage og til klokken 02 fredag og lørdag.

Twisten er derfor endt i en retssag, som sluttede i fredags.

Ifølge Lasse Kruse Rasmussen ønsker bestyrelsen, at vinbaren lukker klokken 22, fordi det er et stille område. Noget som Lasse Kruse Rasmussen er uforstående overfor. Han skriver blandt andet.

Læs også: Vinbar får politisk nej til udeservering

»Vinbaren og den tidligere bodega »Café Røde Lygte« ligger 300 meter fra nationalstadionet (Parken, red.) og har været et udskænknings sted i 130 år.«

»Der afholdes arrangementer, hvor der er folk på gaden, som larmer mere end os på tidspunkter, som slutter senere end klokken 22.«

Han skriver desuden, at den tidligere ejer havde åbent til 23.30 alle dage året rundt i 47 år uden en eneste klage.

130 år udskænkning lukker

Før Pasteur Vinbar åbnede havde bodegaen »café røde lygte« til huse i lokalerne på Trianglen 7, men nu er det nok slut med udskænkning på adressen.

Udover at de ansatte bliver arbejdsløse per 20 februar, risikerer medejer Lasse Kruse Rasmussen at miste millioner. Det skyldes, ifølge Lasse Rasmussen, at selvom han ejer andelen, kan bestyrelsen bestemme, hvad erhvervsandelen skal sælges til.

»Utrygheden, som ejer ved ikke at vide, om vi mister en million kroner eller 2,3 eller mere, er den værste følelse,« skriver han på Facebook.

Lukker 20 februar

Som det ser ud nu, er sidste åbningsdag 20/2. Her møder FCK – Celtic FC i Parken.

Østerbro Avis har forsøgt at få en kommentar fra andelsforeningen, men de har ikke svaret tilbage på avisens henvendelser. Ejerne af vinbaren ønsker af hensyn til en eventuelt ankesag ikke at kommentere sagen.

Læs også: Cykelstativer ud for vinbar er ved at blive etableret

Vi ville gerne have spurgt andelsforeningen, hvad det er for gener, der har fået dem til at tage denne beslutning.

Vi ville også gerne have spurgt medejer Lasse Rasmussen, hvorfor han ikke kan fortsætte driften af sin vinbar og i stedet lukke klokken 22.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det sydvestlige hjørne af Engvejsarealet, modsat tennisbanerne, overvejes brugt til boliger.

Boligudvikling på Engvejsarealet undersøges

Vejen til at omdanne Østre Kapel til et kultur- og teaterhus er nu rykket et skridt nærmere.

Fra gammelt kapel til nyt kulturhus: »Det er et vigtigt skridt på vejen«