Hans ‘Købmand’ Henriksen blev overfaldet i sit hjem for tre år siden. Han kan ikke cykle og må gå med stok: »Min alderdom er ødelagt, men det er fint, at de er udvist alle tre«.
Hans ‘Købmand’ Henriksen blev overfaldet i sit hjem for tre år siden. Han kan ikke cykle og må gå med stok: »Min alderdom er ødelagt, men det er fint, at de er udvist alle tre«. - Foto: arkivfoto: Dan Møller

Landsretten har talt: Gerningsmand bag røveri mod cykelhandler er udvist for altid

Torsdag afsagde Landsretten dom i sagen om røveriet mod cykelhandleren fra Østerbrogade, der blev slået til plukfisk under et groft hjemmerøveri.

For tre år siden blev 72-årige Hans ’Købmand’ Henriksen – cykelhandleren fra Østerbrogade – banket i hovedet med et koben, stukket med kniv, trampet på i halsen og bagbundet.

Det skete tidligt om morgenen i hans hjem 27. februar 2017, hvor i alt tre personer stod bag et groft hjemmerøveri, hvor de efterlod ham i livsfare og løb med 95.000 kroner, som de havde taget fra et pengeskab.

Hans Henriksen rejste sig op nogle timer senere og vaklede ned til bageren ved siden af lejligheden. Her ringede man efter en ambulance og han blev kørt til Riget. Cykelhandleren overlevede – med mén – dem vender vi tilbage til – men gerningsmændene Bujamin Redjepi, Ifraim Osmani blev anholdt og dømt i Byretten til henholdsvis syv år og fem års fængsel samt udvisning for bestandig.

Læs også: Dom i byretten til to gerningsmænd: Syv og fem års fængsel samt udvisning af Danmark

En af de dømte, Ifraim Osmani, ankede Byrettens dom til Landsretten, hvor der blev afsagt dom torsdag middag: En stadfæstelse af Byrettens dom, det vil sige, at Israim Osmani får fem års fængsel og udvises af Danmark.

Alt for mild dom

»Jeg er tilfreds med at Landsretten har holdt fast i dommen fra Byretten. Det er godt, at han er udvist. Men jeg synes dog, at dommen er mild, for jeg har fået hele min alderdom ødelagt,« siger Hans ’Købmand’ Henriksen til Østerbro Avis.

Han har stadig varige og svære mén efter overfaldet for næsten tre år siden.

Læs også: Julefrokost i 00’erne kan spille nøglerolle ved bestialsk røveri mod cykelhandler

Han kan ikke cykle, for balancenerven er ødelagt, og han må gå med stok. Under overfaldet blev han slået i hovedet med et koben. Det ene øje er ødelagt og han kan næsten ikke tale, da hans stemmebånd er smadret efter at den ene gerningsmand hoppede ovenpå halsen flere gange.

Men ukueligheden og livsmodet har han stadig, selvom han aldrig glemmer den aften. Han kommer rundt i sin Landrover og går tur med sin hund og en stok hver morgen i en park nord for København.

For to år siden blev en tredje gerningsmand – albaneren Amarildo Cani – idømt syv års fængsel og udvist af Danmark.

Bujamin Redjepi er 31 år og kommer fra Makedonien. Han dømmes for røveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på manddrab. Han modtog sin dom, mens Ifraim Osmani altså ankede dommen. Den dom, Landsretten nu har stadfæstet. Isfraim Osmani er 46 år og har jugoslavisk baggrund. Han dømmes for røveri af særlig grov beskaffenhed, men ikke for drabsforsøg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Norbert Susemihl‘s Joyful Gumbo gæster Østerbro Jazzklub

New Orleans kommer til jazzklubben

Indvielsesfesten for Anker havde blandt andre overborgmester Frank Jensen (S) som taler.

DF: Anker skal blive på pladsen, som han er