Centrum for klimakvarteret er Sankt Kjelds Plads.
Centrum for klimakvarteret er Sankt Kjelds Plads. - Foto: Martin Sørensen

Klimakvarter har modtaget pris

Årets Arne er en arkitektpris opkaldt efter en af Danmarks mest berømte arkitekter: Arne Jacobsen, som uddeles af Arkitektforeningens Lokalafdeling København.

Som det første byrum har det ambitiøse skybrudsprojekt Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen – Klimakvarteret på Østerbro – modtaget Årets Arne.

Prisen blev tildelt for at være et ambitiøst eksempel på et byrum, der skaber en sammenhæng mellem naturbaseret klimatilpasning og rekreative mødesteder for byens mennesker.

Borgere har oplevet, hvordan asfalt er ændret til grønne områder, buske og træer. Det er Danmarks første større sammenhængende klimakvarter, som både skal håndtere kæmpe regnskyl og gøre kvarteret mere grønt og spændende.

Klimakvarteret er designet af SLA, der har anført et team bestående af NIRAS, Viatrafik og entreprenør Ebbe Dalsgaard for bygherren Københavns Kommune og HOFOR. I SLA er man stolte over at modtage den store anerkendelse fra fagfællerne.

Ud over hovedprisen uddelte Arkitektforeningen København også initiativprisen Lille Arne til det frivilligt drevne projekt Sydhavnens Folkemøde, der vil skabe mere lokal indflydelse på byudviklingen af Københavns Sydhavn.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kritikken af Stram Kurs og Rasmus Paludan har runget gennem de sociale medier fra alle sider af de politiske spektrum.

Stram Kurs mødt med kritik fra alle sider: Han voldtager de rettigheder vi andre elsker

Langebro står over for en akut renovering.

Langebro har det skidt: Der er behov for akutte reparationer til millioner