No Title

No Description

Politi til stede i krydset Kalkbrænderihavnsgade/Vordingborggade. - Foto: Thomas Frederiksen

Politiet uddelte bøder i kaotisk kryds fra morgenstunden

Otte bøder – seks til venstresvingende bilister og to til fodgængere – uddelte politiet, da de i morges holdt aktion i krydset Vordingborggade/Kalkbrænderi-havnsvej

Krydset mellem »det gamle« Østerbro og Nordhavn – ved Vordingborggade og Kalkbrænderihavnsgade – er særdeles trafikeret, omstridt og omdiskuteret.

Onsdag morgen var Lokalpolitiet Nordøst, som dækker Østerbro og Nørrebro, og Københavns Politis færdselsafdeling til stede i krydset, specielt for at holde øje med bilister, som drejede ulovligt til venstre fra Vordingborggade til Kalkbrænderihavnsgade.

Venstresving forbudt

Politikerne indførte venstresving forbudt i efteråret 2018 for at skabe mindre trængsel i Vordingborggade og krydset. Men ikke alle overholder det, og politiet hører jævnligt fra borgere om utryghed i krydset.

»Der er stor fokus på det her kryds. Og vi håber, at folk kommer hen og tilkendegiver over for os, hvad de har af udfordringer,« siger Jonas Wybrandt, leder af Lokalpolitiet Nordøst, som havde en mobil politistation med.

Politiet var til stede mellem klokken 8 og 9, og i det tidsrum gav de bøder til seks bilister, som svingede ulovligt til venstre.

Derudover gav de også to bøder til fodgængere, en som gik over for rødt lys og en, som gik over på en strækning, hvor der slet ikke er en fodgængerovergang.

Ulovlig cykling

Politiet uddelte ingen bøder til cyklister, men det kunne de egentlig godt.

Flere bruger nemlig en lille passage fra fortovet til at komme ind til området ved flere virksomheder, uden at stå af cyklen vel at mærke. Men politibetjentene nøjedes med at påpege ulovligheden over for cyklisterne og få sig en lille snak med dem.

Jonas Wybrandt fortæller, at de er opmærksomme på at kigge spontant forbi krydset, når de patruljerer i byen.

Det har fået markant mere trafik gennem de seneste år.

Først blev Århusgade lukket for biler i slutningen af 2013, hvilket medførte mere trafik i Vordingborggade og krydset.

Måske ændringer på vej

Derudover er Nordhavn vokset med mere trafik til følge. Og de sidste par år har der ikke været muligt at komme tværs af Kalkbrænderihavnsgade til Århusgade, der har været helt lukket på grund af byggeriet af metrostationen Nordhavn.

Borgere og Østerbro Lokaludvalg har længe kæmpet for bedre forhold i krydset. Et politisk flertal på Københavns Rådhus, som udgør partierne i budgetforliget, har vedtaget, at krydset skal undersøges, når Århusgade er åbnet for cyklister og fodgængere.

Det skal så danne grobund for ændringer.

Justere lyssignalet

Cyklisten Toke Prahm, som dagligt cykler over krydset, var glad for at se politiet.

»Her er meget trafik og mange mennesker,« konstaterer han.

Han foreslog, at der kan justeres på lyssignalerne.

»Måske skal der være rødt for fodgængere lidt længere tid. Det vil gøre det mere trygt, når biler svinger til venstre fra Kalkbrænderihavnsgade,« lød hans forslag.

En bil i et ulovligt venstresving. FOTO: Thomas Frederiksen

En bil i et ulovligt venstresving. FOTO: Thomas Frederiksen

Så vanker der en bøde. FOTO: Thomas Frederiksen

Så vanker der en bøde. FOTO: Thomas Frederiksen

Her er der mange cyklister, som er fristet til at cykle igennem ulovligt over fortovet. Politiet taler her med en, som har benyttet det på den måde. FOTO: Thomas Frederiksen

Her er der mange cyklister, som er fristet til at cykle igennem ulovligt over fortovet. Politiet taler her med en, som har benyttet det på den måde. FOTO: Thomas Frederiksen

I morges var politiet ude og hjælpe bilisterne på Østerbro

Det er ikke altid lige let, når reglerne bliver lavet om i et kryds. I morges var politiet på gaden for at hjælpe bilister og cyklister med netop det.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Musikeren Mathias Heise.

Vinterjazz: Mathias Heise spiller på mundharpe

På parkeringspladsen ved Spar på Kongelundsvej kan man afhente Ikea-varer.

Klik og hent: Ikea rykker til Kongelundsvej