Netto på Lyngbyvej blev overrendt af kunder onsdag aften.
Netto på Lyngbyvej blev overrendt af kunder onsdag aften. - Foto: Thomas Frederiksen

»Jeg lytter mere til min mor end til Mette Frederiksen«

Trods statsministerens henstilling om det modsatte, besluttede mange sig for at købe ind onsdag aften

Der er ingen grund til at hamstre, der vil være nok i supermarkederne, lød det fra statsminister Mette Frederiksens (S) på pressemødet her til aften, hvor en lang række drastiske initiativer i samfundet blev sat i gang.

Alligevel stormede folk ud at købe ind. Normalt er der ganske få i supermarkeder mellem klokken 21 og 22, men denne aften var der lange køer, blandt andet i Netto på hjørnet af Lyngbyvej og Sejrøgade.

»Det her er sgu for åndssvagt, det gider jeg ikke,« lød det fra en kunde, som blot ville have et hurtigt indkøb. Han havde ikke set pressemødet og kendte ikke til situationen. Han vendte om og besluttede sig for ikke at købe ind.

Søren Staal var blandt dem, som handlede ind. Det havde hans mor opfordret ham til.

»Mette Frederiksen sagde ellers, at det skulle vi ikke gøre, og tag nu ud at handle ind, sagde min mor. Og jeg lytter mere til min mor end til Mette Frederiksen,« sagde han.

Anne-Lee Grundtworm forklarede, at hun tog afsted, da hun har et lille barn.

»Havde det bare været mig selv og min mand, havde jeg ikke gjort det, men når jeg har en lille baby, ville jeg sikre mig noget, fordi jeg er mange for, at folk går amok. der var næsten slåskamp om modermælkserstatningen,« fortalte hun.

Familien Kjær havde også besluttet sig for at købe stort ind.

»Vi tager i sommerhus for at komme væk, og der er vi lidt isoleret,« fortalte de om årsag til indkøbet.

I de kommende to uger bliver skoler og uddannelsesinstitutioner lukket, de fleste offentligt ansatte skal arbejde hjemme, privatansatte opfordres til at gøre det samme.

Supermarkederne har i øvrigt meldt ud, at der er varer nok at få, og der ingen grund er til at hamstre.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Forhåbentlig får B.93 mulighed for at juble på lørdag

B.93 spiller »hjemme« i Gentofte på lørdag

Øbro Træs charmerende forretning i Randersgade er suppleret med domiciler i Nordhavn og Greve.

Trælasthandel sender en del af overskuddet til medarbejderne