Som det ses er gaspyramiden udsat for hærværk, der ifølge Øbrohus´formand, Flemming Olsen kunne være undgået.
Som det ses er gaspyramiden udsat for hærværk, der ifølge Øbrohus´formand, Flemming Olsen kunne være undgået. - Foto: Thomas Frederiksen

»Hærværket på P.H. Plads kunne været undgået«

Glaspyramiderne på Poul Henningsen Plads har været udsat for hærværk. Øbrohus, der fik eksproprieret noget sin private grund i forbindelse med metrobyggeriet, foreslog i forbindelse med byggeriet, at pyramiderne kunne stå på den grund, Øbrohus havde tilbage – en indhegnet grund.

Ifølge formand for boligforeningen Øbrohus, Flemming Olsen, har beboere observeret forskellige grupper af drenge udsætte glaspyramiderne på Poul Henningsens Plads for hærværk.

”Beboere har kontaktet bestyrelsen efter de, fra deres lejligheder, har observeret tre drenge, der gennem de seneste uger, har smadret nogle af ruderne på pyramiderne. Formanden har desuden selv fra Øbrohus overværet en episode, hvor en anden gruppe teenagere hoppede på en af pyramiderne.

»De hoppede på den flere gange – op til 3 ad gangen. Til sidst kørte en af dem en indkøbsvogn ind i en rude, som dog ikke smadrede, men fik mærker.«

Artiklen fortsætter efter faktaboksen.

Hvorfor glaspyramider?

  • Glaspyramiderne leder dagslys ned i de metroens underjordiske rum. Dagslyset forstærkes ved hjælp af reflektorer, og på solskinsdage spreder glaspyramidernes prismer sollyset og sender lysstråler ned i stationsrummet. Er der ikke nok sollys, suppleres der med kunstlys.

  • Udover at lede lys kan pyramiderne hæves 60 centimeter, hvilket i tilfælde af brand vil sikre røgfrie flugtveje under jorden.

  • Kilde: Metro.dk

Kunne være undgået

Ifølge, Flemming Olsen, har beboere billeder af drengene, »og de kan leveres til politiet, hvis Metroselskabet og Kommunen anmelder hærværket,« siger Flemming Olsen som mener, at hærværket og kommende hærværk mod pyramiderne kunne være undgået, hvis Metroselskabet havde lyttet til Øbrohus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Som det ses er glaspyramiden udsat for hærværk, der ifølge Øbrohus´formand, Flemming Olsen kunne være undgået.

Som det ses er glaspyramiden udsat for hærværk, der ifølge Øbrohus´formand, Flemming Olsen kunne være undgået. – Foto: Thomas Frederiksen

Øbrohus har, gennem årene, foreslået Metroselskabet at placere pyramiderne på Øbrohus’ private grund (ved at trække linjen for hegnet anderledes, red), både for at undgå potentielt hærværk og for at få en lige linje imellem Øbrohus’ private grund og P.H. Plads, da noget af Øbrohus` blev eksproprieret. Det blev dog, ifølge Flemming Olsen, afvist af Metroselskabet fordi det skulle servicere pyramiderne.

»Øbrohus fremførte, at Metro kunne få kort (nøglekort, red) til vores port, og at udgifterne til drift, udbedring af hærværk ville være til Metros og skatteborgernes fordel. Men det prellede af på Metroselskabet,« fortæller Flemming Olsen og fortsætter.

»Og nu kan vi se, hvad der er sket, og hvad der kommer til at ske mange gange fremover: Hærværk mod glaspyramiderne,« siger Flemming Olsen og sukker, før han fortsætter: »og det er jo nogle penge som kunne være brugt på noget andet. Jeg er meget nysgerrig på, hvad det koster skatteborgerne og passagererne hver gang en pyramide smadres.«

Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra Metroselskabet, der har ansvaret for P.H. Plads

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Folk på storindkøb i Netto på hjørnet af Ebertsgade og Amagerbrogade, hvor der onsdag aften blev hamstret efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde i Statsministeriet.

Corona-hamstring: Butikschef spyttet på og kaldt for møgluder

Lars Christian Kræmmer maler selv artmoney.

Artmoney galleri på Rosenørns Allé flytter til Vanløse