Formand for Bisbebjerg Lokaludvalg Alex Heick sammen med teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) på den bro over Helsingørmotorvejen, hvor lokaludvalget ønsker et stort grønt område.
Formand for Bisbebjerg Lokaludvalg Alex Heick sammen med teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) på den bro over Helsingørmotorvejen, hvor lokaludvalget ønsker et stort grønt område. - Foto: Bispebjerg Lokaludvalg

Borgmester åben over for overdækning af motorvej

Helsingørmotorvejen og Nordhavnsvej oven i skærer den nordligste del af Østerbro og København over i to dele af hensyn til biltrafikken til og fra hovedstaden.

Bispebjerg Lokaludvalget og borgere i området vil gøre noget ned det og har udarbejdet et forslag til et grønt og rekreativt område henover Københavns mest trafikerede vej.

Noget der skal være på beboernes præmisser.

»Antallet af biler er langt højere end i Folehaven eller Bispeengbuen, som vi ellers hører mere om. Folk i Ryparken er nok ikke helt så vant til at råbe højt om problemerne. Desværre kan vi forvente at trafikken stiger yderligere her på Helsingørmotorvejen med de nye planer om en Østlig Ringvej,« siger Bispebjerg Lokaludvalgs formand Alex Heick i en pressemeddelelse.

Plage for de lokale

Inden Danmark og København næsten lukkede ned på grund af corona-virussen, havde lokaludvalget besøg af teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Hun udtaler på den baggrund i en skriftlig kommentar:

»Allerede nu er trafikstøjen i området en plage for de lokale, og hvis flertallet uden om Enhedslisten gør planerne om en havnetunnel til virkelighed, kan naboerne i området kun forvente endnu større gener, end det er tilfældet i dag. På den baggrund giver det rigtig god mening at se nærmere på initiativer, som kan hjælpe til at sænke støjen. Samtidig kan en overdækning skabe et grønt mødested i et område, som er delt i to af motorvejen, så der er i mine øjne rigtig gode perspektiver i projektet.«

Næsten 80.000 i døgnet

Der kører ifølge beregninger i Københavns Kommune 79.400 biler i døgnet gennem Helsingørmotorvejen ved Emdrupbroen mellem Ryparken og Emdrupvej.

Hvad et sådan projekt, som lokaludvalget foreslår, vil koste, er der ikke sat tal på.

Udover Helsingørmotorvejen er der yderligere også kommet Nordhavnsvej de senere år.

Selvom det umiddelbart skærer kvarteret endnu mere ad, er der dog også kommet en forbedring ud af det, nemlig cykel- og gangbroen ved Ryparken Station, som var en del af projektet, og hvor bløde trafikanter kan passere Helsingørmotorvejen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lasse og Mathilde Band.

Lasse & Mathilde-koncert udsat til september

Signe på 24 år har brugt Ventilen i Næstved til at komme ud af sin ensomhed. Nu starter Ventilen Frederiksberg op.

Nyt værested har øget fokus på unges ensomhed