Dagmar Nøjgaard på vej ud med varer til en borger.
Dagmar Nøjgaard på vej ud med varer til en borger. - Foto: Thomas Frederikseb

Kirke har oprettet hjælpegruppe til udsatte borgere

Sankt Jakobs Kirke har etableret indkøbsservice og vil også holde virtuelle gudstjenester. Du kan også have telefoniske samtaler med præsterne.

En hjælpegruppe i Sankt Jakobs Kirke tager imod henvendelser fra alle østerbroere, der er i karantæne eller på anden måde er forhindrede i at komme ud på grund af svækkelse eller kroniske sygdomme eller slet og ret angst.

Koordinerer indkøb

Du kan ringe til en af præsterne i Sankt Jakobs kirke, og så koordinerer de indkøb.

»Vi sikrer os, at det sker forsvarligt. Vi leverer ved døren, banker på og forlader opgangen igen. Vi står får indkøb og modtager bagefter jeres betaling på mobilepay. Vi er allerede en gruppe hjælpere, og alle der melder sig og skal være friske og raske,« lyder det i en udtalelse fra præsterne, som tilføjer:

»Man skulle tro, at der blev stille, når Danmark lukker, men i en tid som denne, er der behov for vores tilstedeværelse, praktisk og omsorgsfuldt. Vi passer på hinanden. Indtil smittefaren igen er væk, værner vi dem, der er mest udsatte. Men vi har brug for hinanden, både til trøst, beroligelse og omsorg. Derfor hjælper vi med indkøb og levering.«

Har borgeren ikke mobile pay, findes der en anden løsning.

Blandt de frivillige, som har meldt sig, er Rasmus Nøjgaards egen datter Dagmar på 17 år.

»Når jeg alligevel er hjemme, vil jeg gerne give en hjælpende hånd,« siger hun.

Dagmar Nøjgaard går ellers i 1.g på Sankt Annæ Gymnasium og modtager undervisning virtuelt derhjemme.

Samtaler og virtuel kirkegang

Præsterne er også klar til at tage imod opkald og have samtaler med borgere, der har brug for det.

»Hvis du er i karantæne, eller ikke tør gå på gaden, er du alene, er du bange, og har brug for en at tale med, så ring! Du kan også sende en sms, og så ringer vi tilbage. Vi står sammen, vi tænker på hinanden, og vi hjælper hinanden,« fastslår de.

Sankt Jakobs Kirke holder i lighed med andre gudstjenester ikke ordinære gudstjenester, men de holder en virtuel, som kan følges på kirkens side på Facebook og Instagram.

Sådan kan du få hjælp og sådan hjælper du

  • Du kan kontakte sognepræst Rasmus Nøjgaard, hvis du har brug for at få bragt varer ud, eller du ønsker at hjælpe med det, på telefon: 26170583.

  • Du kan også ringe til ham for en samtale. Det kan du også til de øvrige sognepræster i kirken: Mia Rahr Jacobsen – telefon 29629041 – og Lars Ottosen – telefon: 31956764.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Prisfesten, hvor Den Gyldne Termostat skulle overrækkes, blev aflyst på grund af myndighedernes anbefaling om at aflyse større begivenheder. Derfor modtog Kurt Hansen prisen i sit hjem.

Fik overrakt prisen i sit hjem: Nørrebroer løb med energiverdenens Oscar

Leder: Grådighed har aldrig klædt nogen