Peter Koldby i sin forretning på Østerbrogade.
Peter Koldby i sin forretning på Østerbrogade. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

Optiker vælger at holde lukket

Selvom regeringen ikke har dikteret, at optikere skal holde lukket, mener Peter Koldby, at det er det rigtige at gøre

Formand for Østerbro Handelsforening Peter Koldby vælger at holde sin egen forretning Koldby Optik på Østerbrogade, som han driver med sine kone Maria, lukket under coronakrisen, selv om det ikke er dikteret.

Føler ansvar

Han mener, at det er det mest korrekte i den nuværende situation,

»Statsministeren har ikke direkte dikteret en midlertidig nedlukning af optikerbutikker. Men vi føler et stort ansvar for at medvirke aktivt til at bryde smittekæderne, som det officielt anbefales,« siger han og nævner, at optikere har tæt kontakt med kunder og derudover også driver forretning inden for folkesundheden.

»Vi vælger at lukke midlertidigt og samtidig sende et signal til vores omgivelser om, at vi tager ansvar. Et ansvar som vi også påtager os som autoriserede optikere, hvor vi er underlagt Sundhedsstyrelsens bestemmelser,« siger han.

Peter Koldby er ikke bekymret for sin forretning og ser med sindsro på at kunne sælge briller og solbriller senere på foråret og til sommer. Nogle af disse salg bliver udskudt fra nu.

Bestille kontaktlinser

Derudover kan man stadig bestille kontaktlinser hos forretningen ved at kontakte ham telefonisk eller over Facebook.

Han fastslår, at der er andre forretninger, som er mere påvirkede end hans, hvor indkøb ikke bare kan udskydes fra den ene måned til den anden.

Peter Koldby har dog indtryk af, at østerbroerne bakker op om handelslivet og de små forretninger og er villige til at støtte dem på den ene eller anden måde.

Optikerkæden Thiele, der også findes på Østerbro, skriver på deres hjemmeside, at de holder åbent, men ikke foretager syns- og kontaktlinseprøver i denne tid.

Profil Optik skriver, at de holder åbent, men tager deres forholdsregler.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Café Nöa‘h på Bryggen er fra 27. marts også på listen over restauranter, hvor du kan hente takeaway. Se detaljer på listen i artiklen.

Vi laver listen: Få overblik over øens butikker og restauranter, der bringer varer ud eller har takeaway

Lasse Dalipi ejer Café Moccador på Falkoner Allè.

Lasse fra Café Moccador: »Jeg er i chok«