Ny webbutik med rødder i ØsterGro sælger grøntsager fra økologiske producenter.
Ny webbutik med rødder i ØsterGro sælger grøntsager fra økologiske producenter. - Foto: Fællesgro

Taglandbrug har oprettet webbutik for små økologiske producenter

Fødevarefællesskabet FællesGro, der har rødder i taglandbruget ØsterGro i Æbeløgade, har oprettet en webbutik, som skal hjælpe små økologiske producenter og leverandører gennem coronakrisen.

»Lige nu er der virkelig brug for opbakning til producenterne, som på grund af midlertidigt lukkede restauranter og cafeer, har mange lækre varer, de ikke kan få afsat,’« siger Livia Urban Swart Haaland, som er medinitiativtager til FællesGro.

FællesGro afsætter normalt friskhøstede grøntsager fra små økologiske producenter til deres medlemmer i høstsæsonen fra juni-december, men nu er fødevarefællesskabet gået all-in på webshop løsningen, så de økologiske producenter også støttes inden juni.

»Disse tider kalder på solidaritet og løsningsorienterede initiativer for at holde liv i de små virksomheder. Vi håber, at københavnere vil se det som en god mulighed for at få fingrene i nogle virkelig gode råvarer og drikkevarer,« siger Livia Urban Swart Haaland

Webshoppen byder indtil videre på grøntsager, svampe, tang, æg, mel, bagværk, kombucha, cider og naturvin. Man bestiller og betaler online og afhenter tirsdag eller fredag kl. 15-18 ved Hahnemanns Køkken på Sankt Kjelds Plads 14.

FællesGro oplyser, at de sørger for at alt foregår efter myndighedernes anbefalinger, så man kan handle trygt uden smittefarer. Afhentning er i første omgang kun mulig på Østerbro, men de håber at udvide til flere afhentningssteder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Abdelhakim titter frem i det farverige landskab på disken.

Plukket for støttebuketter: »Blomster gør jo en glad, corona eller ej«

Slagter Lars på H.C. Ørsteds Vej 50 har to mærkedage lige rundt om hjørnet.

Slagter Lars har 30 års jubilæum