»Skulle du have drukket kaffe med en veninde, ven eller holdt et forretningsmøde en af disse dage? Kan du hente kaffen til dig og betale for begge? Eller alternativt sende dit yndlingssted en mobilepay og sige, Tak for kaffe. Vi ses på den anden side til anden omgang. Mulighederne er mange,« siger Carina Brix der har taget initiativ til kampagnen Køb 1 Betal for 2.
»Skulle du have drukket kaffe med en veninde, ven eller holdt et forretningsmøde en af disse dage? Kan du hente kaffen til dig og betale for begge? Eller alternativt sende dit yndlingssted en mobilepay og sige, Tak for kaffe. Vi ses på den anden side til anden omgang. Mulighederne er mange,« siger Carina Brix der har taget initiativ til kampagnen Køb 1 Betal for 2. - Foto: Privat

Køb 1 – betal for 2: Carinas opfordring skal hjælpe byens handelsliv

Normalt vil man med glæde gerne betale for én men få to – men coronakrisen kradser og kalder på ‘omvendt rabat’ for de nødlidende forretningers skyld.

»Jeg synes, at det er så rørende og fantastisk at mærke, at selvom alt omkring os er sat på pause, så gør rigtig mange mennesker alt for, at vi ikke går i stå. Alle vil gerne hjælpe de butikker, caféer, restauranter og andre der lider, og dette er bare mit lille bidrag,« siger Carina Brix, der har taget initiativ til kampagnen Køb 1 Betal for 2.

Mange bække små

»Selv om butikkerne står tomme, har de stadig husleje, løn og andre udgifter, der skal betales. De har brug for indtjening nu og her. Mange bække små vil hjælpe dem. Derfor opfordrer jeg til, at vi tænker i de baner, at vi køber og betaler nu, og måske indløser vi senere. Måske. Eller, som jeg opfordrer: Køb 1 Betal for 2. Der er mange måder, vi kan hjælpe på derude. Jeg skulle have drukket kaffe med min veninde i går. Jeg ville alligevel have købt os en kaffe hver, så jeg købte en men betalte for to. Win-win er, at jeg både sender hende en god tanke over en virtuel kaffe, samt at vi kan glæde os til at drikke anden runde kaffe fysisk sammen. Det er da de små glæder, der tæller disse dage, ikk’?« siger initiativtageren og understreger, at man kan gøre det med næsten alt – og ikke kun kaffe.

Salaten til den næste

»Okay, det kræver selvfølgelig noget af en pengepung, hvis man skal gøre det når man er ude at købe ny bil eller hus, det er klart – men i princippet….« griner Carina Brix, og fortæller om købet af to salater til frokost, hvoraf den ene blev afleveret tilbage til en måbende men glad caféejer, der straks kunne sælge den videre til næste kunde i køen.

»Ja, hun blev glad. Det var dejligt at hjælpe. Der gør 50 kroner bare en kæmpe forskel og giver kampgejst. Og det har vi brug for, hvis vi skal igennem denne krise.«

Logoet for kampagnen.

Logoet for kampagnen.

#Køb1BetalFor2

  • Del endelig dit #køb1betalfor2-øjeblik og med os på de sociale medier, instagram eller Facebook.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jesper Dahl Caruso tabte kampen til kræften.

Dødsfald: Amagerdrengen tabte sin sidste kamp

Byttestationen i Saxoparken har i årevis været en udstrakt hånd til alle Vesterbroere om mere genbrug. Lige inden branden var det planlagt at renovere byttestationen og lave et nyt, grønt tag. FOTO: Vesterbro Lokaludvalg

Byttestationen i Saxoparken brændt af