Peter Gade instruerer de unge badmintonspillere i KBK. Siden han var aktiv, har det været vigtigt for ham at arbejde med talenter. Foto: Martin Sørensen
Peter Gade instruerer de unge badmintonspillere i KBK. Siden han var aktiv, har det været vigtigt for ham at arbejde med talenter. Foto: Martin Sørensen

Legende er sportschef i lokal klub

Københavns Badminton Klub (KBK) på Krausesvej har tilknyttet Peter Gade som sportschef. Klubben skal tilbage til eliten uden at glemme bredden og kammeratskabet. Peter Gade skal lære fra sig til både spillere og trænere.

Sport: Det ligner en normal træningssituation i en badmintonklub, når de unge spillere bliver vejledt i, hvordan de skal holde ketcheren. Og det er det sådan set også.

Men manden, som vejleder de unge, har en erfaring fra badmintonverdenen, som overtrumfer de fleste andre.

Vi er i Københavns Badminton Klub (KBK) på Krausesvej på Østerbro, og det Peter Gade, en af Danmarks bedste badmintonspillere gennem tiderne, der instruerer de unge.

Han er denne sommer tiltrådt i KBK som sportschef. Han er kommet i klubben i ny og næ gennem mange år, og særligt de seneste tre år, hvor han har boet på Østerbro.

»I starten tog jeg brusebad hernede, mens baddet i min lejlighed skulle renoveres, da jeg var flyttet ind,« fortæller han med et smil. Peter Gade bor i nærheden af Trianglen omkring en halv kilometer fra KBK.

Brænder for talenterne

Dermed opstod kontakten, som er blevet udbygget de senere år. I forvejen driver han et badmintonakademi for talenter i Gentofte. I den anledning har han ind i mellem også lånt gulvplads hos KBK.

Sporten har givet ham så meget, så for Peter Gade er det vigtigt at videreformidle det til nye generationer.

Og da KBK er en klub, som gerne vil udvikle sig, tog de kontakt til Peter Gade.

»Jeg har altid haft det godt med at arbejde med talenter. Det gjorde jeg allerede, mens jeg selv spillede,« siger han. En periode var han landstræner i Frankrig, men talentudvikling i Danmark er det, som han brænder mest for.

Derfor var det naturligt for KBK at foreslå ham at blive sportschef.

»Det er en naturlig udvikling i forhold til, hvor klubben er og vores ambitioner. Og han har jo et unikt CV,« siger KBK’s formand Kirsten Hede.

Det menneskelige

Den lokale badmintonklub på Østerbro skal han hjælpe til et højere sportsligt niveau, samtidig med at det også fortsat skal være en klub for bredden.

»Der er fokus på både bredde og elite. Det er en del af KBK, her er vi ligeværdige. Selvom vi konkurrerer på banen, så hjælper man hinanden uden for banen. Det er afgørende for os at man lærer at være sammen med dem, der både er 7 og 17 år. Og man viser respekt og har et fællesskab med hinanden,« lyder det fra formanden, som nævner, at KBK har 700 aktive medlemmer, et tal som er steget med 100 i løbet af de senere år.

Skal i den bedste række

Mentaliteten i KBK er Peter Gade helt med på.

»Godt nok står jeg for noget elitært, det kan jeg ikke løbe fra, men de menneskelige værdier skal også være der, ellers ville jeg ikke have været med. Jeg er selv vokset op i klubkulturen ovre i det mørke Jylland,« siger Peter Gade med et smil og tilføjer:

»KBK er en klub på vej op og fremad. Det sker meget på ungdomssiden, og her er mange frivillige kræfter. Det er en klub med traditioner og historie. Den ligger midt i København, det gør den også til noget specielt. Og det er en klub, som tør tænke langsigtet.«

Derefter fastslår han:

»Målet er at få KBK tilbage, hvor klubben har været. Det skal være et centrum for børn og unge, der vil spille badminton på højeste niveau, og også for dem der vil have det som hobby.«

Lige nu er der masser af talent og unge mennesker i klubben, men der mangler en elitær overbygning.

Klubbens seniorspillere skal derfor på længere sigt spille i den bedste række, som KBK, der er en af landets ældste badmintonklubber, var fast inventar i før i tiden

Klubbens største spiller var en anden badmintonlegende østerbroeren Erland Kops (1937-2017), som nærmest var medlem gennem hele livet.

I lighed med Peter Gade er han i den eksklusive liga af danske spillere, som har vundet den fornemste badmintonturnering All England, for Erland Korps vedkommende endda hele 11 gange.

Såvel Erland Kops, som døde 80 år gammel i 2017, som Peter Gade er optaget i den danske Hall Of Fame, hvor kun de absolut største idrætsstjerner får plads.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Gamle biler skal ud af byen: Sæt fart på processen lyder det fra flere sider

Kom i godt humør og skab din egen humørdukke på Solvang Bibliotek. Foto: PR foto

For børn: Giv dit humør en makeover på værksted