Celtics nuværende manager Neil Lennon på banen mod FC København i Parken i Champions League 6. december 2006 i kamp mod FCK‘s daværende anfører Tobias Linderoth.
Celtics nuværende manager Neil Lennon på banen mod FC København i Parken i Champions League 6. december 2006 i kamp mod FCK‘s daværende anfører Tobias Linderoth. - Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Fodbold i Parken: Skotter kommer på besøg i byen

Hvis du torsdag skulle støde ind i sækkepiber og mænd i kilt og sandsynligvis med godt humør, så skyldes det nok, at der er besøg af fodboldklubben Celtic fra Glasgow.

De skal møde FC København i Parken i Europa Leagues knockoutfase klokken 18.55.

Hjemmeholdet fik ikke den bedste optakt til kampen, da de i superligapremieren efter vinterpausen i fredags tabte 0-1 på udebane mod Esbjerg. Og spillet var bestemt heller ikke imponerende.

Dermed er FCK på andenpladsen syv point efter FC Midtjylland.

Celtic er noget bedre kørende og ligger suverænt nummer et i Skotland.

49 mesterskaber

Det er en særdeles traditionsrig klub, som kommer til Østerbro.

Celtic har vundet 49 mesterskaber i Skotland, det er flere end FC København og de to moderklubber KB og B.1903 har vundet tilsammen i Danmark, nemlig 35.

Celtic blev stiftet i 1877 med rødder i arbejderklassen og irske indvandrere.

Med den denne forbindelse er Celtic også forbundet med katolicismen modsat den anden store fodboldklub i Glasgow, Rangers, der betegnes som protestantisk og i højere grad er loyal over for Storbritannien.

Det er ikke kun hjemme i Skotland, at Celtic har gjort sig gældende. I europæisk fodbold har de stolte traditioner, blandt andet vandt de Europa Cuppen for mesterhold – som i dag hedder Champions League – i 1967, før nogle engelske klubber i øvrigt.

FCK vandt i 2006

Skotsk fodbold er dog ikke, hvad det har været, og FC København er bestemt ikke chanceløse, hvis de da ellers finder det gode spil frem igen, og ikke det som blev leveret i Vestjylland i fredags.

FC København har gode minder fra tidligere opgør mod Celtic. De to klubber mødtes i Champions League i efteråret 2006.

Her vandt skotterne hjemme med 1-0, mens FCK hjemme sejrede med 3-1 på mål af Atiba Hutchinson, Jesper Grønkjær og Marcus Allbäck, mens Jiri Jarosic scorede for Celtic i kampen, der blev spillet 6. december, og hvor danske Thomas Gravesen under en vis opmærksomhed tørnede ud for Celtic.

Dengang var Ståle Solbakken også manager i FC København, mens Celtic nuværende manager Neil Lennon dengang var på banen for den skotske klub.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kom og tal med, når Mette Gramstrup er hovedperson på medlemsmødet.

Fokus på nærhed og naboer

Nu kan du hente dine Ikea-indkøb hos Kronen Vanløse, så du slipper for turen til Gentofte eller Taastrup. Prisen er ens - 79 kroner - uanset om du køber en pakke servietter eller en sofa.

Nu kan du hente dine Ikea-varer i nærheden af hvor du bor