(Nærmest) lydløs hjemmefest indtog Bavnehøj

Sidste lørdag lød der et to timer langt brøl over Sydhavnen, da 200 mennesker mødtes til en højst usædvanlig nabofest. Iklædt trådløse høretelefoner dansede, skålede, sang og hujede beboerne til hinanden fra deres vinduer og altaner.

I den lille virksomhed Silent Events har de et erklæret mål om at forbinde mennesker og bringe det bedste frem i dem. Det gør de normalvis ved at samle store menneskemængder i deres noget anderledes events – særligt det populære ’Silent Disco’-koncept, hvor deltagerne får trådløse høretelefoner på og danser rundt til musikken i en lydløs og legende fest.

Og selv om landet er lukket ned har Silent Events og folkene bag dog ikke tænkt sig at skrue ned for aktiviteterne. Direktør for Silent Events Simon Frederiksen forklarer:

»Der er brug for forbindelse mere end nogensinde. Vi nægter at sætte vores formål på pause selvom Corona virussen tvinger os til at være adskilte.«

Altanparty på Kellersvej

Derfor lancerede de sidste lørdag en karantænefest på Johan Kellers Vej i Bavnehøj, hvor Simon selv bor.

Høretelefoner blev leveret til døren ved alle lejligheder og DJs spillede på gaden, mens lyden blev streamet til høretelefonerne hos de mange beboere.

Alle andels- og ejerforeninger kan nu søge om at at få en gratis karantænefest og alt foregår på donations-princippet.

»Det skal gøres tilgængeligt for flest mulige så vi kan sprede noget glæde, håb og fællesskab. Og så stoler vi på, at donationerne kan hjælpe os igennem en tid, som økonomisk er vildt udfordrende,« fortæller Simon Frederiksen og understreger, at alle forholdsregler omkring sikkerhed bliver taget:

»Vi er ekstremt grundige hvad sikkerheden angår – det er allerøverste prioritet ved et event under de her omstændigheder. Og med styr på den del, så fokuserer vi al øvrig energi på at give vores kreative og samlende bidrag ind i en tid, som er svær for mange. De her fester er en helt unik gave til de heldige beboere og samtidig et ’statement’ om, at fællesskab og forbindelse kan få os igennem selv de sværeste tider.

Ved verdenspremieren på det her koncept på min egen vej var den yngste deltager syv år gammel og den ældste over 90. Og feedback’en fuldstændig overvældende. Værdien af at bringe naboer sammen i en tid som denne, den fik vi slået fast med syvtommersøm.«

Ejerforeningens bestyrelsesformand Martin Nørgaard Petersen stemmer i:

»Selv om beboerne stod i hver deres lejlighed, lykkedes Silent Events med at skabe en følelse af fællesskab mellem naboer. Vi er i bestyrelsen meget imponerede over, hvor vellykket arrangementet var, og er glade for, at både unge og gamle havde lyst til at deltage. Vi er allerede gået i gang med at planlægge næste Silent Disco og glæder os til næste fest,« siger han.

Hemmelige lokationer

Silent Events har en noget omvendt problemstilling med karantænefesterne. De har nemlig set sig nødsaget til at holde lokationerne hemmelige.

»Der er altid enormt stor tilslutning til vores events. Vores sidste almindelige fest holdt vi i Folkehuset Absalon på Vesterbro. Her var der 5.000 interesserede på facebook, og vi havde kø langt ud på gaden. Det oplever vi jævnligt og det går altid helt ok, men i dette tilfælde skal der jo stå nul gæster på gaden,« griner Simon Frederiksen og fortsætter:

»Så det er altså kun dem i lejlighederne, der får fornøjelsen i denne omgang. Men de heldige, de får en oplevelse i verdensklasse.

Følg med på Facebook

Inden for få timer efter festen i Bavnehøj havde rygtet spredt sig til andre dele af verden, og billeder og videoer fra den første karantænefest får opmærksomhed så langt væk som USA.

Silent Events har oprettet en Facebook-begivenhed, hvor alle nysgerrige kan se med i de kommende fester. Det er også her, man kan søge om at få sin egen gratis karantænefest: www.fb.com/events/221938092360153

– Foto: Yann Houlberg Andersen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Klaus Prebensen, Madeleine Schlawitz og Max havde taget plads i døråbningen, mens Helle Norby sad på trappen, da der var opgangsdrinks på Vesterbrogade.

Opgangsdrinks på Vesterbrogade

Cathrine Østerberg med sin isbog.

Guf for isnørderne: Fornem hæder til ismageren fra Tullinsgade