Et efterhånden velkendt syn ved de lokale vandhuller.
Et efterhånden velkendt syn ved de lokale vandhuller. - Foto: Jacob Schneider

Rørte værtshusejere: »Vi er dybt taknemmelige for jeres omtanke«

Café Fremforalt ved Valbyparken plejer at være et livligt mødested. Mens bodegaen er lukket, glæder værtshusejerne sig til at byde stamgæsterne velkommen tilbage og er rørte over deres støtte.

Det plejer at være entréen til en fornøjelig stund blandt rare sydhavnere, men i disse dage er skodderne rullet for døren ved Café Fremforalt på Hammelstrupvej lige inden Valbyparken.

Ligesom alle andre etablissementer af denne slags, har coronaen nemlig sendt bodegaen til tælling.

Værtshusholderne Jeanett og Dan måtte skrive den triste besked til de stamkunder, de holder så meget af, på Facebook, at deres mødested er lukket.

To af dem tog straks tråden op med en opmuntring – og en opfordring:

»Coronakrisen har ramt Danmark, og den rammer os alle på forskellige måder.

Dan og Jeanett har pt måtte tage konsekvensen, og lukke butikken. Den er lukket for din, for min, for deres ansattes og egen skyld.

Men huslejen skal jo stadig betales… Og det kan vi da hjælpe med ! Nogen kan hjælpe mere end andre, og nogen kan måske slet ik.

Men skal vi ikke i fællesskab hjælpe det vi kan, så de ikke må dreje nøglen om, og vi kan mødes og hygge i fællesskab, når alt igen ånder fred. Hvis du har lyst at bidrage – så vær’ sød at sende bidrag til; 2942 8307,« skriver Håkansson & Kaas.

Og i løbet af få timer denne aften, hvor flere gladeligt havde langet sedlerne over disken, tikker nogle hundrede kroner ind fra gæsterne derhjemme.

Dan Bjørn Jensen er rørt over, at de lokale er blevet så glade for stedet, som parret overtog og gennemrenoverede for snart tre år siden:

Til fastelavn var der liv og glade dage på værtshuset - og det kommer der igen, lover ejerne.

Til fastelavn var der liv og glade dage på værtshuset – og det kommer der igen, lover ejerne. – Foto: FFA

»Kære Venner,

Hvilken dejlig overraskelse at vågne op til her til morgen, vi er dybt taknemmelige for jeres omtanke, og at i er blevet så glade for Fremforalt, at i ligefrem aktivt vil hjælpe med økonomien i en svær tid.

Men vi lover, at næsten uanset hvad åbner vi igen lige så snart, det er tilladt, og det bliver jo meget nemmere, når vi ved, at der er mennesker, der sætter så stor pris på vort lille dejlige fristed i det SV, vi hele tiden har elsket.

Tusind tak for opbakningen, vi ses snart igen,« skriver Jeanett og Dan.

Dan siger til Valby & Kgs. Enghave Bladet, at det selvfølgelig vil være rart at blive nævnt i lokalavisen, »men jeg synes, du skal lægge vægt på den gode stemning, der har været hos os, siden vi åbnede og sige pænt tak for opbakningen.

Det er hermed gjort. Værtshuset håber at kunne åbne igen 27. marts – »eller så snart regeringen meddeler at forholdene er så stabile at vi kan åbne igen,« skriver de.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Et væltet træ blokerer en sti i Ryparken Naturområde.

Kraftig blæst væltede tre træer på Østerbro – det sidste skal fjernes i dag

Paw Karslund, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti.

Politiker forsvarer unge: »Det er ved at kamme over«