Privatfoto

Kolonihavehus og blank som en værktøjskasse

Da jeg var lille, havde min farmor og farfar et kolonihavehus på Amager og mine forældre lejede et lille stykke kolonihave til mig lige ved Carlsberg og på Vigerslevvej, da jeg var ca. 10 år. Så stenbrobarnet kunne føle bare lidt natur udover Gabriel Jensens Ferieudflugter eller Svagbørnskoloni om sommeren. Desværre var jeg ikke særlig god til at passe kolonihaven. Men i bedste ”Vesterbro med mulighed for friluftsliv for arbejderfolket stil,”  dannede farmors kolonihavehus og mit lille stykke jord altid drømmen om at få mig en rigtig kolonihave med hus på en dag.

Så i 2012 gik kolonihave drømmen i opfyldelse på Frederiksberg. Siden 2012 slår jeg hvert år sommerrødder i min have og er nærmest ikke til at drivhuse ud, før det bliver for koldt. Kolonihave på udkants Frederiksberg er en god kombination med en Vesterbro lejlighed. Selvom priserne på dagens Vesterbro og Frederiksbergs kolonihavehuse langt fra er for old school arbejderlønninger.

Sidste år fik jeg kloakeret og lagt an til helårs vand i min kolonihave. Nu forstår jeg hvor lidt forstand jeg egentlig har på værktøj. Et søm i væggen på Vesterbro er jo let at hamre i og jeg genkender da også en skruetrækker.

VVS folket i min have, arbejdede på højtryk med at anlægge kloak og helårsvand, Det lykkedes dem at knække min gamle vandforsyning med deres minigravko. Og når den slags sker, ramler håndværker og værktøjskassen i min verden næsten sammen i spekulationer over om alt bliver som før, mens vandet fosser ud og vandhovedforsyningen skal lukkes nu.

Økonomi er jeg god til. Så jeg ved at 1 kubikmeter vand koster 45 kr hos os. Til at starte med, spekulerede jeg meget over begrebet kloakledning. Jeg ser jo en lille tynd ledning for mig. Men det er på plads nu, kloakrøret, ville jeg jo kalde det fremfor ledning.

Jeg mangler bare toilettet nu i mit udebad og på lang sigt og at få mit køkken og en håndvask indendørs. Så når mine venner kommer på besøg  i min have og skal på foreningens ”Hva` så Roskilde, er I der! ”  deletoilet og de ikke er meget for det, siger jeg bare ” Jeg har kloakledningen, tag bare toilet med selv så.” Rom blev heller ikke bygget på en dag.

Til gengæld har der længe ligget noget værktøj ved mit bad, jeg var helt sikker på at VVS havde glemt det. Sådan helt Piet van Deurs’ agtigt og ”Hvad er det,” har jeg studeret værktøjet.  Det ene stykke værktøj lignede noget fra en vikingegrav. Men kaldes en mejsel. Det andet et brækjern. Og det tredie stykke en skruetrækker. VVS firmaet har ikke rigtigt reageret, når jeg har skrevet til dem, at de har glemt noget værktøj. Omvendt har jeg også undret mig over at de her stykker værktøj så meget slidte og   gamle ud.

“Da de gravede i min have, fandt de en cykel,” fortæller min genbo, da vi taler om hvad der egentlig gemmer sig i jorden.

Og det er her pæren lyser på min værktøjstavle. Forrige år havde jeg indbrud i min kolonihave. Min dør var brækket op. Så brækjernet falder pludselig på plads i min indre værktøjskasse . Mejslen og skruetrækkeren er mig stadig en gåde.

I stedet for at skrive mere til VVS,  som nok har slået hovedet ind i væggen over min fuldstændige mangel på værktøjs kendskab. Er de nok glade for at slippe for flere ” I har glemt jeres værktøj, ” mails. Til gengæld ved jeg nu hvor indbruds værktøjet blev smidt hen. Måske skulle jeg som i Jul på Vesterbro  ønske mig en værktøjskasse eller en bog om ”Værktøj for Dummies”

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ny udstilling på Galleri Art for Future

Dagplejedag på Nyelandsvej, og du er velkommen