Peter Kingsbery fra bandet ‘Cock Robin’.
Peter Kingsbery fra bandet ‘Cock Robin’. - Foto: Githa Schultz

Klumme: ‘Just Around the Corner’ og ‘Cock Robin’ på Vesterbro, Venice Beach og i Esbjerg

Jeg havde et amerikansk yndlingsband, jeg hørte igen og igen på min CD-afspiller gennem 80’erne og 90’erne på Vesterbro, der hed Cock Robin. Og jeg havde intet kendskab til bandet. Bortset fra at manden i sangduoen, der også bestod af en kvindelig vokal (Anna LaCazio indtil 2015), var dragende lækker med sit intense blik og sin crooner-vokal på 80`er-musikvideoerne.

De havde megahits, der specielt var store i Europa, som ‘Just Around The Corner’, ‘The Promise You Made’ og ‘When Your Heart Is Weak’. Og så blev der ellers noget stille i mange år omkring Cock Robin.

For snart 20 år siden, da jeg boede i Californien, havde jeg et lille, tilfældigt, men helt utroligt møde, da jeg havde min strandbutik på én kvadratmeter på Venice Beach.

Som tusindvis af andre på Venice Boardwalk kom han gående, og han kastede sin opmærksomhed på min lille strandbutik og roste min kjole og de smykker, jeg havde designet. Og da jeg fandt ud af, hvem han var, må jeg indrømme, at jeg fik et euforisk visuelt og auditivt chok.

For det sker jo bare ikke, at ens drømmestemme gennem flere årtier og samtidig er frontsangeren i ens yndlingsband dukker op i horisonten. Men jo, der kom Peter Kingsbery. Sangeren, sangskriveren og manden bag bandet Cock Robin.

Peter Kingsbery underskrev sin første pladekontrakt for Cock Robin med CBS Records i San Francisco, hvor bandet opstod. Han er i øvrigt født i Arizona, vokset op i Texas og bor i dag i Frankrig.

Cock Robins videoer fra 80’erne med de amerikanske ørkenlandskaber i baggrunden inspirerede mig til at tage på road trip alene gennem Mojaveørkenen og Arizonas ørkener i flere uger. Naturligvis musikken fra Cock Robin med på bilrejsen.

At stoppe op i en ørken og bare høre musik for fuld hammer fuldstændig alene, men aldrig ensom i sit eget selskab og i ørkenens vakuum, kan klart anbefales.

I flere årtier og indtil den dag i dag har jeg kørt i den samme rille med Cock Robins musik. Og selvom jeg aldrig har hørt bandet spillet på de danske radiostationer de sidste 20 år, lever de alligevel i mit og mange hengivne fans bevidsthed.

De gav koncert i Musikhuset Esbjerg her for nylig for 1.100 fans, hvor de spillede både nye og gamle numre og fik stående klapsalver. Vokalt består bandet i dag af Peter Kingsbery og Coralie Vuillemin.

Med det danske svar på amerikanske Greyhound tog jeg en FlixBus fra Vesterbro til Esbjerg. Hvor jeg var inviteret over for at høre Cock Robin live og samtidig for at hilse på min ven Peter fra en fjern Venice Beach-galakse.

Peter Kingsbery spiller stadig på sin Gibson Thunderbird fra 1964. Vi fik også lige vendt West Virginia, der er en af Amerikas fattigste stater, hvor jeg selv boede med køer i baghaven og med et udhus. Omgivelserne var som i 70`er filmen Deliverance (Udflugt med døden), der er filmen med den berømte banjoduel.

Peter Kingsbery spillede for øvrigt klaver for Brenda Lee, da de turnerede rundt sammen i den noget vilde stat West Virginia. Og når nu vi snart nærmer os julen, var det faktisk Brenda Lee, der bragede igennem lydmuren med ”Rockin’ Around The Christmas Tree” tilbage i 1958.

Peter Kingsberys musikalske CV er langt og helstøbt både instrumentalt, vokalt og musikalsk. Og med en stemme, der også er intakt.

Jeg sad som i en lykkerus i de par timer, koncerten varede. Der bor en cowgirl i mig efter mine fire år i USA, hvorfra jeg kom hjem til Vesterbro i 2004.

Og da jeg hørte Peter Kingsberys nye nummer ’Lasso’ til Cock Robins kommende album, der udkommer et sted i løbet af december 2019, gik min hørelse i et slags fokuseret selvsving på et ørkenplateau af lykke og tunnelsyn.

For Peter Kingsberys musik og tekster bliver bare bedre og bedre med årene. Og i nummeret ’Lasso’ kan man spore en ægte, længselsfuld cowboysjæl i en pop/rock-forklædning, der har fundet hjem til sin inderste kerne, som ses gennem en lassos liv i Kingsberys poetiske tekst.

Med denne her koncert er det som om, at begejstringen fortsætter lige der, hvor den slap for snart 25 år siden. Intet har forandret sig. Cock Robin er og forbliver langtidsholdbart musik, og som hardcore fan kan jeg kun sige, at jeg skamglæder mig til Cock Robins udgivelse med 12 nye numre i år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Royal Run kommer igen i 2020.

Royal Run kommer igen i 2020

Lukaskoret opfører to koncerter i Frihavnskirken.

Lukaskoret elektrificerer Frihavnskirken