Sjov og anderledes faktabog om fisk

Har du nogensinde undret dig over, om fisk kan svømme baglæns? Eller hvorfor de aldrig har tøj på? Det ved jeg ikke rigtigt, om jeg har. Men det kom jeg til, da jeg læste Alverdens spørgsmål om fisk af Mikkel Milsgaard.

Bogen er en fagbog til yngre læsere, men den lægger sig alligevel et stykke fra de gængse fagbøger. Den formidler nemlig viden om fisk med udgangspunkt i spørgsmål, som børn ville stille. Nemlig spørgsmål som kan fisk svømme baglæns eller hvordan trækker fisk vejret. På den måde er den egentlig ikke en hardcore faktabog, men har en mere legende tilgang til den viden, den gerne vil ud over rampen med.

Bogens kapitler er inddelt i spørgsmål. Og til hvert kapitel hører en farverig og morsom illustration og en temmelig vandet vittighed.

Desuden er kapitlerne delt i to. Siden er nemlig delt på midten. Og det er her det bliver smart. Øverste del af siden er en pædagogisk forklaring på lige netop hvorfor har fisk aldrig tøj på eller et af de andre spørgsmål. Nederste del af siden er mere specificeret viden og har et lidt højere lixtal. På den måde kan bogen både interessere de yngste læsere – der højst sandsynligt vil få bogen læst højt – og de lidt ældre læsere, der er sultne efter mere viden.

Layoutet er fint og gennemført. Bogen er printet sådan, at man skal vende og dreje den, når man læser den. Så man både læser den på hovedet og på siden og almindeligt. Ja, det er en ret kompleks bog! Men på den måde bliver bogen som genstand faktisk brugt, og det er jeg ret vild med.

Illustrationerne er fine og understøtter spørgsmålene til fulde. Dog kunne jeg godt have tænkt mig, at der var billeder af de fisk, der nævnes. At man rent faktisk kunne se, hvordan en lungefisk ser ud, når nu den er så speciel.

Alt i alt er Alverdens spørgsmål om fisk et fint og nytænkende bud på en faktabog, der både er sjov at have med at gøre og samtidig giver svar på de spørgsmål om fisk, jeg ikke anede, jeg havde.

Mikkel Milsgaard: Alverdens spørgsmål om fisk, Forlaget Silhuet, 40 sider

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

ÅRET DER GIK – JUNI

0

ÅRET I BILLEDER: Husker du juli 2018?