Hæsblæsende tempo og masser af twists i Keplers nye krimi

Lazarus af Lars Kepler er syvende bind i serien om kriminalkomissær Joona Linna og hans kollega Saga Bauer. Jeg har slugt de 6 foregående bind, selvom jeg var lidt lunken ved tanken om at skulle læse Stalker. Jeg har aldrig været god til at være alene hjemme – især ikke når det er mørkt udenfor – og Stalker gjorde det altså ikke let at være alene kvinde i et stort, tomt hus med udsigt direkte ud i den sorte have. Men jeg kom igennem, var godt underholdt og tog fat på den næste. Og den næste.

Denne syvende gang var jeg spændt på, om Lazarus kunne leve op til det tempo, der bliver lagt for dagen i de andre bøger. Og uhyggen ikke mindst.

Og lad mig starte med at sige – at det kan den!

En række væmmelige mord over hele Europa bliver på mærkværdig vis forbundet med Joona Linna, der ellers er blevet degraderet til gadebetjent efter sine foreteelser i sidste bog. Da Joona går et spadestik dybere og finder grunden til det ellers noget mærkværdige sammentræf, er han ikke i tvivl om, hvem der står bag. Og med ét er det meget personligt for både Joona, Saga Bauer og deres respektive familier. En omfattende og hæsblæsende menneskejagt skydes i gang – hvert kapitel er med livet som indsats for hovedpersonerne, som i sidste ende risikerer ikke kun at miste dem, de holder af, men også sig selv.

Lazarus er en hæsblæsende krimi, man vender side efter side i et stakåndet tempo. Teknisk set er plottet skruet rigtig fint sammen, der er twists og fælder og falske spor. Alt, hvad der kan gå galt, går galtSå hvordan skal det nogensinde gå godt? Trådene samles ganske vist til sidst, men Kepler skriver ikke Krimi Noir for ingenting. Det er dunkelt, det er voldsomt, det er tænderskærende tragisk.

Sprogligt har Kepler ikke helt samme finesse som fx Jo Nesbø, der tryller med ordene, hvilket jeg godt kan savne. Når indholdet er godt må indpakningen egentlig godt følge med. Men hos Kepler er det lige på og hårdt, og det har også sin charme.

Lazarus er et knaldgodt bud på den krimi, du skal læse i den kommende weekend. Og sæt hellere både lørdag og søndag af, fortæl familien, at du burer dig inde. Det er en page-turner, der bliver hængende i bevidstheden længe efter, at du har lukket bogen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nu skal I tjene to millioner om året for at købe hus på Frederiksberg

Foreninger søges til Østerbro Weekend