Ane Iversen med favnen fuld af blomsterbuket og diplom efter kåringen som ’Månedens Amagerbutik’ for maj. Foto: Martin Sørensen.

Ane sælger briller om dagen og laver keramik i fritiden

MÅNEDENS AMAGERBUTIK. Ane Iversen har været ejer af Vejland Briller siden hun købte forretningen af Erik Vagn Jensen i 2007. Hun erkender, at branchen er benhård, men går ikke på kompromis med pris og kvalitet. Og kunderne – ja, de kan lige få en lerkrukke med i købet, når de alligevel er i butikken.

TÅRNBY: »Jeg håber det giver butikken et boost,« siger 52-årige Ane Iversen, ejer af Vejland Briller på Amagerbrogade 264.

Den hæderkronede brillebutik, der frem til 2013 lå på hjørnet af Vejlands Allé og Amagerbrogade, men siden er flyttet til Gyldenriscentret, blev i torsdags hædret med prisen ’Månedens Amagerbutik’ for maj.

»Jeg er virkelig glad for prisen. Det betyder meget, at kunderne er med til at anbefale os,« siger Ane, der blev ansat i Vejland Briller i 2003.

I fire år arbejdede hun for butikkens daværende ejer Erik Vagn Jensen. I 2007 besluttede han at sælge butikken, og Ane tog skridtet og købte butikken.

»Jeg er uddannet som optiker fra Optikerskolen i 1989 og har arbejdet som optiker siden. Derfor følte jeg mig klar til at drive min egen butik,« fortæller Ane, der får god støtte i butikken af Jytte og John, mens Mette sørger for vinduesdekorationerne. Og så er der Nikolaj, der giver en hånd med, når der er ekstra travlhed.

»Vi har mange trofaste kunder, så der er masser at lave, men det er en benhård branche, hvor vi skal kæmpe om kundernes gunst med discountbutikkerne. Men vi kommer aldrig til at gå på kompromis med pris og kvalitet. Jeg vil hellere kæle lidt ekstra for kunderne,« smiler Ane.

Ane flankeret af chefredaktør Jan Jeppesen og mediekonsulent Torben Vestergaard, Amager Bladet, samt filialdirektør Dorthe Ankersen, Danske Bank. Foto: Martin Sørensen.

»Keramik er min hobby«
Hun fremhæver den unikke stil i indretningen, brilleudvalget og det rustikke kunsthåndværkslokale, hvor Ane fremviser sin keramik.

»Keramik er min hobby, så det bruger jeg meget tid på i fritiden,« fortæller Ane, mens en kunde spørger efter assistance.

I brilleværkstedet kan de fleste brilleskader blive fikset, og Ane er altid klar til at guide kunderne igennem glas- og stelvalg, kontaktlinserne, skærm- eller sportsbriller.

»Der har været en trend, at man skulle se smart ud med briller, men det ser vi ikke mere. Det er jo behovet, der afgør, om man skal gå med briller. Og jo, kunderne vil gerne have briller, der matcher ens profil. De fleste da kommer også igen tre år senere for at få nyt brillestel,« forklarer Ane.

Om kort tid stikker hun kursen mod Afrika for at deltage i foreningen ’Syn for Sagen i Afrika’s arbejde.

Den unikke stil i indretningen og det rustikke lokale med Anes keramikhåndværk er noget kunderne sætter ekstra stor pris på. Foto: Martin Sørensen.

Briller til fattige
Foreningens formål er at hjælpe fattige mennesker med synsproblemer. Hjælpen bygger på et genbrugsprincip, hvor brugte briller indsamles, opmåles og udleveres efter en synstest.

Foreningen har siden stiftelsen i 2012 udleveret cirka 10.000 par briller på projekter i Senegal, Zambia, Nepal, Peru og Ghana.

»Der er en helt enorm interesse for at støtte sagen. Blandt andet indsamles der briller blandt de cirka 8.000 medarbejdere i Novo Nordisk. Her i butikken modtager vi også brugte briller. Når vi annoncerer efter brugte briller kan vi fylde mange kasser,« fortæller Ane, der nu er nomineret til prisen ’Årets Amagerbutik 2019’.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

13

Champagnesprøjt og jubelbrøl: Tårnby FF rykker op i Danmarksserien

Beboere i Sigynsgade vil se handling nu