Fotos fra Alternativets gruppemøde, på Møn Retreat- og kursuscenter i Askeby. 11. august 2016. Uffe Elbæk, politisk leder af Alternativet. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Vil presse på for 100 procent økologi

Alternativet har fremlagt et forslag med 37 punkter for at gøre Danmark mere bæredygtigt og gøre landbruget 100 procent økologisk inden 2040, skriver partileder Uffe Elbæk i en kronik i Jyllands-Posten. Blandt punkterne er at indføre en ugentlig ’spis grønt’-dag i alle offentlige institutioner og sørge for, at 90 procent af alle offentlige madindkøb er økologiske. Der lægges også op til en ekstra afgift på oksekød og til at halvere momsen på frugt og grønt. Karen Hækkerup, der er direktør for interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer, kalder forslagene til et mere bæredygtigt landbrug for ”utopi”.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fra affald til designerstrømper

Økologi i udlandet