6 cool issteder, du skal prøve denne sommer

Sommertid er i den grad lig med istid, og hvorfor ikke byde smagsløgene på noget ud over den sædvanlige stracciatella -og jordbærvariant? Vi har fundet seks steder, som giver isene et nøk op af coolness-skalaen.

Istid. PR-foto

FLØJLSBLØD IS MED FLYDENDE NITROGEN
Hos ISTID i Jægersborggade på Nørrebro får du lavet din is i en røgsky af nitrogen. Øh, var der nogen, der sagde cool?! Her får du økologisk is lavet på friske råvarer og flydende nitrogen, som gør isen til en fløjlsblød oplevelse. Gå for eksempel ombord i en Sundae med tre-fire forskellige slags hjemmelavet topping. Torsdag til lørdag er der is til de voksne fra klokken 16:00, hvor der er en til to is-cocktails på menuen. Det kan både være klassiske cocktails der bliver lavet i en ny form, eller nye eksperimenterende cocktails. I slutningen af juni får Østerbro også nem adgang til nitrogenisen, når Istid åbner i nye lokaler i Nordhavn…

Adresse: Jægersborggade 13, København N

Kødbyens Is. PR-foto

IS MED RAMSLØG OG DILD
Et andet sted, det ikke er til at komme udenom, når vi taler ispinde, er KØDBYENS IS. Her er isen baseret på sødmælk og fløde, der giver et lettere og mere cremet resultat end med ren fløde, og så er der et udvalg af vegansk sorbetis. Udvalget er bredt og har i perioder både de klassiske såsom vanilje med mørk chokolade, lakrids og pistacie til nogle mere eksperimenterende som for eksempel kokossorbet med hakket dild, havtorn og i det tidlige forår, ramsløg med hasselnød. Til karamelelskerne bør nævnes, at de i denne sæson har udviklet deres helt egen veganske karamel lavet på blandt andet mørk sirup og soya, dyppet i mørk chokolade og drysset med saltede, hakkede mandler.

Adresse, Flæsketorvet 43, 1711 København V

Olufs. PR-foto

SKULLE DET VÆRE EN OSTEPOP-IS?
Ispinde er ikke kun for små børn. Det har flere isbutikker efterhånden slået fast, heriblandt OLUFS, som ligger i Olufsgade på Østerbro. Her er der hverken vafler eller kugler på ismenuen. De har derimod specialiseret sig i frisklavede, italienske ispinde. Isen laves hver dag i baglokalet med økologisk mælk, som ifølge ejerne skulle gøre isen mere cremet, end når den laves på fløde. Herefter tilsættes smag af for eksempel solbær, rabarber, chokolade eller lakrids, og det er kun fantasien, der sætter grænser for overtræk og krymmel. Hos Olufs er de glade for at eksperimentere, og det ender nogle gange ud i varianter som en avocado/lime/chili-is, ostepopis og romkugleis.

Olufsvej 6, København Ø

Nicecream. PR-foto

VEGETARISK OG VEGANSK IS-ALTERNATIV
Søger du et vegetarisk og vegansk is-alternativ, skal du sætte tænderne i en is fra NICECREAM, som har butikker på både Østerbro, Nørrebro og Vesterbro. Her kan du vælge i mellem kugler af is i en vaffel, et bæger eller som milkshake, en sundae med tre toppings eller en cookie sandwich. Der er også et udvalg af ispinde, som er lavet på forskellig frugter og grøntsager. Mælkeisen er lavet af økologisk kokosmælk og økologisk rørsukker og ingredienser af bedst mulig kvalitet. Er du peanutbutter-fan, bør du prøve ’peanutbutter and jelly’-varianten. En overdådig iscombo bestående af vaniljeis, peanutbutter, blåbær/citron-syltetøj, chokoladeflager og saltede peanuts…uhm….

Adresser: Nordre Frihavnsgade 7. København Ø, Elmegade 30, København N, Enghave Plads 10, København V

Bryggen 11. PR-foto

IS PÅ BIODYNAMISK HØMÆLK
Lige ud for Københavns Havnebad på Islands Brygge ligger BRYGGEN 11, hvor du kan få en dejlig hjemmelavet is med spændende smagsvariationer. Her er de ikke bange for at eksperimentere med de traditionelle is. Deres hvide chokoladeis med blå birkes er en populær variant, og det samme er deres citron- og solbærsorbet med bearnaisesaucens ven, estragon. Der er både mælkeis og sorbet i den lille isbod. Mælkeisen er lavet på biodynamisk hømælk uden ensilage – ingredienserne og udvalget skifter efter sæsonen.

Adresse: Islands Brygge 11, København S

Isoteket. PR-foto

CHAMPAGNE-SORBET TIL FESTLIGE TIMER
Isoteket på Østerbro serverer innovative og økologiske is, der sender dig direkte fra København til Italien. Hos ISOTEKET handler det om den perfekte is med nye smagskombinationer og de bedste ingredienser. De er karakteriseret af deres økologiske gelato – den rigtige italienske måde at lave is på med størstedelen mælk og noget fløde. Dette gør isen mindre fed og mere let i konsistensen. De har dog ikke kun gelato, mælkebaserede is. Du kan også vælge mellem forskellige sorbeter, og de er ikke alle de sædvanlige smagskombinationer. Prøv for eksempel en hasselnød/bergamotte-gelato eller en lakrids-gelato med curd af sure, danske kirsebær. Hvis du føler dig i det festlige hjørne, kan du også flotte dig med en fersken/champagne-sorbet.

Adresse: Randersgade 43, København Ø

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vi elsker vort land …

Luftforureningen på Østerbro skal måles