Ajax-fløjen Sascha Juul tegnede sig for den afgørende scoring i Roskilde til resultatet 18-19. Arkivfoto: Klaus Sletting

Sejren i fare til det sidste

1. DIVISION (D). For første gang i indeværende sæson var der spænding til det sidste, da Ajax Københavns damer torsdag sled sig til en 18-19 sejr i Roskilde

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: Da Ajax København torsdag mødte Roskilde Håndbold i Roskildehallerne var der tale om kamp nummer 17 i denne sæsons 1. division.

De første 16 kamp havde resulteret i 14 klare sejre og to forholdsvis klare nederlag, omend choknederlaget til Rødovre HK blot var på to mål.

Mindste margin i sæsonens 14 første sejre daterer sig til den 11. september, hvor Ajax vandt sæsonpremieren med tre mål hjemme over Roskilde.

Ajax-spillerne var således advaret om, at torsdagens dyst i Roskilde godt kunne gå hen og blive tæt til det sidste. Og det var lige, hvad det blev.

Ajax kom bedst fra start og bragte sig foran med 0-3, inden Roskilde efter godt seks minutters spil kom på måltavlen for første gang.

Herefter var det imidlertid Ajax, der havde svært ved at finde vej til netmaskerne, og 19 minutter inde i kampen førte Roskilde med 6-4.

Resten af 1. halvleg forløb jævnbyrdig men målfattig. Roskilde kunne gå til pause foran med 9-8.

Ajax holdt stand

Det var imidlertid gæsterne, der lagde bedst fra land i 2. halvleg. Igen stod der Ajax på halvlegens tre første mål.

John ’Speedy’ Larsens tropper havde momentum, men de heroisk fightende Roskilde-spillere nægtede at overgive sig, og godt syv minutter før tid var de to hold atter helt lige: 17-17.

Det lykkedes dog aldrig hjemmeholdet at tage føringen. Tre minutter før tid bragte Sascha Juul Ajax foran med 18-19. Det skulle vise sig at blive kampens sidste scoring. Roskilde havde bolden de sidste 77 sekunder. Men bryde igennem den kompakte Ajax-defensiv formåede værterne ikke.

Sæsonens 15. Ajax-sejre var en kendsgerning. Kønt var det ikke, men fighterviljen og spændingen kunne der ikke sættes en finger på.

En af kampens helt store oplevelser var Roskildes keeper, Altha Reinhardt. Den danske ungdomslandsholdsspiller stod fremragende. Ikke noget at sige til, at ligaklubben, HC Odense, har sikret sig det unge stortalent fra den kommende sæson.

Nørklits store kamp

Hos Ajax var det også en ung keeper, der markerede sig som sit holds bedste. 20-årige Sarah Nørklit stod en stor kamp, og da hun mod slutningen begyndte at blive lidt presset, tog rutinerede Pernille Kristensen over og tegnede sig for nogle vigtige redninger i kampens sidste fem minutter.

Blandt Ajax Københavns markspillere markerede Anne-Sofie Kleemann, Sascha Juul, og Simone Spur sig stærkest. Spur blev desuden Ajax-topscorer med 6 mål.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ajax forlænger med presset cheftræner

Ukendte personer smider mad ud i Søndermarken